Forside / Kampagner / Corona-krisen / Oxfams corona-hjælp når 4,5 millioner af verdens fattigste

Oxfams corona-hjælp når 4,5 millioner af verdens fattigste

Gennem tre måneder har Oxfam sat alt ind for at hjælpe verdens fattigste gennem corona-pandemien. Og en ny opgørelse viser, at det dermed er lykkedes med at nå ud til 4,5 millioner af de mennesker, der er hårdest ramt af pandemien.

ogb_121453_contactless-handwashing-device-in-coxs-bazar-bangladesh-covid-19-response.jpg
En ung pige bruger den håndvaskestation, som Oxfam netop har installeret i den store flygtningelejr for Rohingyaer - Cox Bazar i Bangladesh. Foto: Fabea Monir

Kort tid efter, at corona-pandemien brød ud, gjorde Oxfam pandemien til en global prioritering. Den benhårde prioritering betyder, at 4,5 millioner af verdens fattigste mennesker har fået hjælp i forhold til pandemien og dens konsekvenser.

Det viser en netop offentliggjort rapport fra Oxfam.

Konkret har Oxfam forhindret pandemiens spredning ved blandt andet at sørge for information til befolkningen, gennem hygiejne-programmer og ved at opstille håndvaskestationer og vandpunkter. Desuden har Oxfam leveret mad og nødhjælp til flygtninge og fordrevne familier i 15 lande, lavet undervisningsprogrammer og bidraget til at bekæmpe den kønsbaseret vold, der er eskaleret under pandemien.

Oxfams indsats er sket gennem samarbejde med samarbejdspartnere og over 300 civilorganisationer i 62 af verdens fattigste lande. Mens coronakrisen er aftagende herhjemme, ser det anderledes ud i mange af verdens fattigste lande. For eksempel står Latinamerika lige nu for 47 procent af verdens corona-dødsfald. Og ingen ved, hvornår det vender. Oxfam har sat et mål om at hjælpe i alt 14 millioner af de mennesker, der lever i fattigdom, systematisk ulighed, konflikter eller marginalisering.