Forside / Kampagner / Hele Verden i Skole

Hele Verden i Skole

Hele Verden i Skole sætter Verdensmålene og alle børns ret til uddannelse på skoleskemaet i Danmark.

Hvert år sætter vi fokus på børns liv i et af de lande, Oxfam Danmark arbejder i. Kampagnen består af vores årlige udgivelse af et globalt undervisningsmateriale med bogen LæseRaketten samt et online elev- og lærermateriale. Eleverne kan gå på opdagelse i artikler, små film og billeder om landet og børnene fra bogen. Lærerne kan finde lærervejledning, konkrete opgaver, temaforløb med mere.

laeseraketten_skanderborgreal_heleverdeniskole_foto_hansbach.jpg
Elever fra Skanderborg Realskole læser i LæseRaketten. Foto: Hans Bach

De deltagende klasser inviteres til at være med i ”Den Globale Aktionsuge” samt en indsamling, hvor elever fra Danmark, Sydslesvig og Grønland samler ind til børns skolegang i årets fokusland.

Med Hele Verden i Skole bidrager Oxfam Danmark til danske børns globale dannelse og sætter fokus på retten til god uddannelse for alle verdens børn.

LæseRaketten

LæseRaketten er en gratis bog til elever i grundskolens 0.-6. klassetrin. Bogen puster til elevernes læseglæde og får dem samtidig til at reflektere over FN’s 17 Verdensmål og børns liv og vilkår i lande langt fra Danmark. LæseRaketten indeholder portræthistorier om børn fra nogle af verdens fattigste lande - et nyt land hvert år.

Bogen indeholder også historier af kendte danske børnebogsforfattere relateret til Verdensmålene og portræthistoriernes tematikker.

ghana_saboba_sheilla_foto_hans_bach_680x453.jpg
Hent eller lån årets LæseRaket om skole i Ghana
Du kan hente eller låne dette års LæseRaket, der i år besøger det nordlige Ghana.
Hent bogen her
rafik_skole_langa_nordghana_hansbach-(106)-825x520px.jpg
Hele verden i Skole 2023
I 2023 sætter vi fokus på retten til kvalitetsuddannelse og adgang til skoler i det nordlige Ghana.
Få et overblik over Hele Verden i Skole 2023
laeseraketten_skanderborgreal-(2-of-18)-825x520.jpg
Til Læreren
LæseRaketten og det tilhørende undervisningsmateriale kan anvendes gratis for alle og er rettet mod børnehaveklasse til 6. klasse. Der er opgaver til LæseRakettens seks børn, til de skønlitterære historier, de seks udvalgte Verdensmål, om Ghanas historie, natur og klima, og der er temaforløb, hvor eleverne blandt andet kan opleve en skoledag i Ghana.
Find årets materialer til læreren