Forside / Kampagner / Hele Verden i Skole

Hele Verden i Skole

LæseRaketten og Hele Verden i Skoles undervisningsmaterialer kan anvendes gratis for alle og er rettet mod børnehaveklasse til 6. klasse. Bogen er inddelt i indskoling og mellemtrin. For at være med skal du tilmelde dine klasser på heleverdeniskole.dk.

(2011_education_for_all_global_monitoring_report)_-school_children_in_kakuma_refugee_camp,_kenya_1-825x520px.jpg
Hele Verden i Skole 2024
I 2024 besøger vi børn og unge i Kenya, hvor ændringer i klimaet påvirker familiernes adgang til ordentlig mad, rent vand og god skolegang. Danske elever kan møde kenyanske børn, der fortæller om deres liv og hverdag. Ud over portræthistorier indeholder bogen også nye skønlitterære historier af dygtige børnebogsforfattere. Alle bogens historier er skrevet i en ramme af FN’s 17 Verdensmål.
Find årets lærermateriale her

Om Hele Verden i Skole

Hele Verden i Skole sætter Verdensmålene og alle børns ret til uddannelse på skoleskemaet i Danmark.

Hvert år sætter vi fokus på børns liv i et af de lande, Oxfam Danmark arbejder i. Kampagnen består af vores årlige udgivelse af et globalt undervisningsmateriale med bogen LæseRaketten samt et online elev- og lærermateriale. Eleverne kan gå på opdagelse i artikler, små film og billeder om landet og børnene fra bogen. Lærerne kan finde lærervejledning, konkrete opgaver, temaforløb med mere.

laeseraketten_skanderborgreal_heleverdeniskole_foto_hansbach.jpg
Elever fra Skanderborg Realskole læser i LæseRaketten. Foto: Hans Bach

De deltagende klasser inviteres til at være med i ”Den Globale Aktionsuge” samt en indsamling, hvor elever fra Danmark, Sydslesvig og Grønland samler ind til børns skolegang i årets fokusland.

Med Hele Verden i Skole bidrager Oxfam Danmark til danske børns globale dannelse og sætter fokus på retten til god uddannelse for alle verdens børn.

LæseRaketten

LæseRaketten er en gratis bog til elever i grundskolens 0.-6. klassetrin. Bogen puster til elevernes læseglæde og får dem samtidig til at reflektere over FN’s 17 Verdensmål og børns liv og vilkår i lande langt fra Danmark. LæseRaketten indeholder portræthistorier om børn fra nogle af verdens fattigste lande - et nyt land hvert år.

Bogen indeholder også historier af kendte danske børnebogsforfattere relateret til Verdensmålene og portræthistoriernes tematikker.

ghana_saboba_sheilla_foto_hans_bach_680x453.jpg
LæseRaketten om Kenya
Du kan tilgå eller låne LæseRaketten 2024, der handler om mad, vand og klima blandt børn og deres familier i Kenya.
Hent bogen her