Forside / Om os

Om os

I mere end 50 år har Oxfam Danmark bekæmpet ulighed og stået side om side med de mennesker, der kæmper mod uretfærdighed. Det begyndte med en håndfuld unge aktivister, der ville støtte kampen mod apartheid i Sydafrika og de undertrykkende regimer i Latinamerika.

I dag er vi mange tusinde danskere, der bekæmper ulighed og insisterer på, at alle mennesker har ret til et liv fri for fattigdom og uretfærdighed. Samtidig er Oxfam Danmark del af det globale Oxfam og dermed af en bevægelse af mennesker, der giver deres tid, energi og ressourcer og virkelig tror på, at verden kan være anderledes.

Vi skaber forandring ved at styrke det enkelte menneskes rettigheder og muligheder ved at sikre adgang til viden og uddannelse. Vi bidrager til fremskridt ved at støtte dem, der fremmer kollektive rettigheder og folkelig deltagelse til gavn for fattige og undertrykte grupper. Og vi gør en forskel ved at være med til at løse de strukturelle problemer, der skaber global økonomisk ulighed og fattigdom.

ogb_105038_oxfam-canoes-transporting-vulnerable-people.jpg
Info om vores årlige generalforsamling
Oxfam Danmark holder generalforsamling lørdag den 25. november. Vi har et spændende program klar til dig, med blandt andet vores generalsekretær Lars Koch der præsenterer, hvordan Oxfam skaber værdi i verdens lande, og et virtuelt besøg fra Carlos Aguilar.
Se mere her
job-og-karriere.gif
Job og Karriere
Hos Oxfam Danmark slår vi løbende nye stillinger op - herunder studenter- og praktikstillinger.
Gå til vores jobportal

Hjørnestenene i vores arbejde

Vi har samlet vores arbejde under fire tematiske områder: Uddannelse, økonomisk retfærdighed, klimaretfærdighed og nødhjælp.

Det er af afgørende vigtighed for Oxfam Danmark, at vi gør en forskel og at vi aldrig forsømmer at beskytte de mennesker vi arbejder med og for mod alle former for sexchikane, misbrug, udnyttelse eller vold. Vi gør alt for at forebygge, at disse ting finder sted, og vi tager det dybt alvorligt, hvis det alligevel sker. En af hjørnestenene er Oxfams Code of Conduct, som regulerer vores adfærd og beskriver, hvordan alle i Oxfam uanset placering bør udføre sit arbejde.

Vi tror på, at vi kan nå vores mål, når bare vi står sammen – som mennesker, som organisationer, som virksomheder og på tværs af traditionelle skel. Vi arbejder sammen med en lang række virksomheder og donorer, som spiller en vigtig rolle for vores mulighed for at nå vores mål.