Forside / Partnerskaber / Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram

Jobskabelse for unge i Mellemøsten

Indflydelse og job til unge mænd og kvinder, der i dag står uden mulighed og fremtidshåb. Det er målet for Oxfam Danmarks arbejde i Egypten, Jordan, Marokko og Tunesien som en del af Dansk Arabisk Partnerskabsprogram (DAPP). Programmet løber over perioden fra 2017 til 2022.

unemployed_youth_in_jordan_photo_william_vest-lillesoe-680x453.jpg
Foto: William Vest-Lillesøe
oxfam_ibis_skaber_mere_end_10.500_jobs_for_unge_i_mellemoesten.jpg
Oxfam Danmark skaber mere end 10.500 jobs for unge i Mellemøsten
Med udgangen af 2022, nærmer Oxfam Danmarks program for jobskabelse og deltagelse for unge i Mellemøsten og Nordafrika (MENA) sig afslutningen. En ekstern evaluering har netop kortlagt resultaterne: Programmet overpræsterer på alle parametre, trods to års verdensomspændende epidemi. Men rapporten byder også på kritiske refleksioner om, hvordan man rent faktisk løfter unge i MENA ud af arbejdsløshed.
Læs mere

Om programmet

Development Engagement on Youth Participation and Employment er programmets officielle titel.

Mål: At skabe jobmuligheder til 9500 unge mænd og kvinder i Jordan, Egypten, Tunesien og Marokko. Projektet skal give kvinder bedre adgang til uddannelse og job og skabe mulighed for en demokratisk udvikling, hvor unge får indflydelse og bliver hørt.

Partnere: Oxfam arbejder tæt sammen med det lokale civilsamfund, private virksomheder og offentlige myndigheder, og også Melting Pot med Claus Meyer i spidsen bidrager ved at etablere en kokkeskole for unge talenter baseret på erfaringerne fra bl.a. Bolivia.

Budget: Der er afsat 175 millioner kroner over fem år til at løfte opgaven.

DAPP: Projektet er en del af det Dansk-Arabiske Partnerskab Program, som hører under Udenrigsministeriet. Oxfam Danmark fik opgaven, efter Udenrigsministeriet satte den i udbud.

Læs mere om Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram

Sådan øger Oxfam Danmark øge unges indflydelse og jobmuligheder

  • Tilbyde unge viden og tekniske færdigheder, som øger deres muligheder for at få job, starte egen virksomhed og engagere sig i samfundet.
  • Styrke institutioner, den private sektor og samfundets vilje og kapacitet til at støtte unge til indflydelse og job.
  • Øge dialogen mellem unge og det private erhvervsliv. Sammen søger vi at fjerne de væsentligste barrierer for unges beskæftigelse.
Sana'a Abbadi er en af de unge jordanere, der er glad for at kunne bruge tiden under corona-krisen til at dygtiggøre sig og søge efter job.
Jobportal giver Jordans unge en chance
Leaders of Tomorrow opfordrer på sociale medier de unge til at bruge den frigjorte tid under covid-19-pandemien til at dygtiggøre sig i stedet for at se fjernsyn og lave ingenting.
Læs mere

Historier fra Madskolen i Marokko

Et projekt i samarbejde med Claus Meyer, der udspringer af Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram.