Forside / Partnerskaber / EU / Udvindingsindustri og konfliktløsning i Mozambique

Udvindingsindustri og konfliktløsning i Mozambique

I Mozambique oplever befolkningen stigende spændinger og konflikter, især i relation til udvindingen af naturressourcer og den ulige fordeling af indtjeningen. Fortjenesten fra minedrift er enorm, men de indbyggere, der bor tæt på minerne, oplever de værste konsekvenser af minedriften og oplever kun få af fordelene. De negative konsekvenser omfatter miljøforurening, tvungen genhusning, vold og krænkelse af borger- og menneskerettigheder. Derfor er områder med minedrift ofte ramt af ustabilitet og konflikter.

Projektet

Der har hidtil ikke været fokus på konfliktløsning i lokalsamfundene omkring minerne. Men da lokalbefolkningen stadig oplever en uretfærdig behandling og tilsidesættelse, så fortsætter spændingerne med at stige. Dette projekt har som mål at reducere konflikter og spændinger i de værst ramte provinser, nemlig Cabo Delgado, Inhambane og Sofa. Oxfam og de lokale partnere vil uddanne repræsentanter for lokalsamfundet og mineselskaber, lokalmedier og myndigheder i disse provinser i konfliktmægling og inkluderende dialog. Der vil blive taget initiativ til regelmæssige konsultationer, hvor de forskellige parter kan mødes for at løse uenighederne. Projektet vil yde økonomisk støtte til lokale fredsopbygningsinitiativer så grupperne med tiden kan konflikter uden udefrakommende hjælp. På et samfundsmæssigt plan vil Oxfam og de lokale partnere gennem fortalerarbejde og mediekampagner arbejde for at flere forstår sammenhængen mellem minedrift og konflikt.

Projektet er støttet af EU med 7.260.000 DKK.

Land: Mozambique

Antonia, 29, in blue skirt (Cupolana) material given as part of Oxfam kit in June 2019.  Daughter Josephina*, 1, and son Pedro*, 4. Josephina is carried in a sling made from a Cupolana she was given by Oxfam.
Se flere EU-støttede projekter
Her kan du læse om de projekter, som EU og Oxfam Danmark arbejder på.
Se flere