Forside / Oxfam Danmark Pressemeddelelser / Vigtigt at både klimakrise og ulighedskrise prioriteres på finansloven
Pressemeddelelse

Vigtigt at både klimakrise og ulighedskrise prioriteres på finansloven

30.08.2021

Dori Sahel regionen, Burkina Faso
Dori Sahel regionen, Burkina Faso
Foto : Lotte Ærsøe

Regeringen har netop fremlagt sit forslag til finansloven for 2022. Her er Oxfam Danmark´ kommentar.

Finanslovsforslaget er en direkte forlængelse af den nye udviklingspolitiske strategi, Folketinget vedtog før sommer, der sætter rammerne for dansk udviklingsbistand det kommende år.

”Det er helt rigtigt, at regeringen prioriterer og målretter flere midler til klimatilpasninger i udviklingssamarbejdet. Den seneste klimarapport fra FN´s Klimapanel udstiller i høj grad det akutte behov. Klimakrisen og den tilhørende ulighedskrise er en kæmpemæssig udfordring. Præcis derfor er det også uambitiøst, at regeringen ikke kommer med nye og yderligere midler,” siger Kristian Weise, generalsekretær i Oxfam Danmark.

Det er fuldstændig afgørende, at Danmark med det ambitiøse mål om klima og grøn udviklingsbistand samtidig sikrer, at det gøres på en måde, der bekæmper ulighed og forebygger konflikter.
Kristian Weise
Generalsekretær, Oxfam Danmark

”Vi ser frem til at hjælpe regeringen med at udmønte de nye initiativer i Finansloven. Civilsamfundet er under pres flere steder i verden, og netop civilsamfund og menneskerettigheder står stærkt i den udviklingspolitiske strategi. Danmark er et foregangsland på dette område, så vi håber, at det fortsat styrkes,” siger Kristian Weise.

”Vi havde håbet på, at finanslovsforslaget ville have øget fokus på det langsigtede arbejde både i forhold til at bekæmpe fattigdom og ulighed, men også at få opbygget bæredygtige og modstandsdygtige samfund ved hjælp af progressive skattesystemer og kvalitetsuddannelser. Efter Covid-19-pandemien er der mere end nogensinde brug for flere penge til at bekæmpe fattigdom og ulighed, sådan at hele verden – ikke kun den rige del – har mulighed for en retfærdig og lige genopbygning efter krisen. Hverdagen er langt fra tilbage for lavindkomstlandene,” lyder det fra Kristian Weise.