Forside / Støt / Det går pengene til

Det går pengene til

Oxfam Danmark samler ind via markedsføring – fx gennem aktuelle kampagner på oxfam.dk, sociale medier, sms-donationer og MobilePay. Udover disse privat indsamlede midler får vi også støtte fra virksomheder eller mennesker, der vælger at testamentere en del af deres arv.

Derudover er vi med i den årlige Danmarks indsamling sammen med en række andre humanitære organisationer.

Vores indtægter kommer ligeledes fra en række institutioner og fonde – blandt andet støtter Hempel og Novo Nordisk fonden os i en række projekter. Vi er også støttet af Danida, EU, Norad og Sida. Global Partnership for Education står også for en stor andel af de indsamlede midler.

Det går din donation til

  • 76 % på langsigtede udviklingsprojekter og støtte til politisk forandring.
  • 9 % på at hjælpe mennesker i akut nød.
  • 6 % på at sikre at Oxfam Danmark drives så effektivt som muligt.
  • 6 % på at rejse flere penge til udvikling.
  • 3 % på oplysning om udvikling og globale forhold.
Musah Seidu leger med sit barnebarn Anapoka, Ghana
Årsrapporter
Få overblik over, hvor i verden vi gør en forskel og læs om de resultater, vi har opnået gennem årene.
Se mere

Mest stillede spørgsmål

Når du donerer til Oxfam eller bliver medlem, vil pengene blive allokeret som frie midler, da dette giver os mulighed for at hjælpe der, hvor behovet er størst. Samtidig giver det os mulighed for at kunne reagere hurtigt og ændre fokus, hvis der skulle blive behov for det. Det er afgørende, at vi til enhver tid kan bruge penge, hvor der er størst behov for dem.

Det er også muligt for dig at vælge at donere til en særlig indsats. Du kan læse om vores aktuelle indsatser her.

Donationer fra privatpersoner og virksomheder er en vigtig del af Oxfam Danmarks økonomi. Vi vil gerne inddrage så mange som muligt i vores arbejde for en mere lige og retfærdig verden. Og det koster penge at kommunikere om vores arbejde. Jo flere, der kender til vores indsats for en lige og retfærdig verden, jo flere vil forhåbentligt bakke op om sagen – og det betyder at vi kan hjælpe flere mennesker. Netop derfor er det afgørende, at vi fortsat investerer i at brede kendskabet og opbakningen til Oxfam Danmark.

Hvis der er nogen som helst mistanke om, at indsamlede midler går til korruption, vil pengeoverførslen straks blive stoppet. Oxfam har siden 2009 arbejdet med efter en antikorruptions politik, der er lavet for at forhindre korruption og svindel med udviklingsbistand. I 2013 har vi etableret en whistleblower-ordning, hvor ansatte i organisationen kan rapportere anonymt ved mistanke om misbrug af indsamlede midler.