Gaza City, October 16: Palestinians leave their homes to safety amid debris of destroyed buildings after Israeli airstrike on Tel al-Hawa neighborhood as Iraeli attacks continue on the 10th day in Gaza Strip on October 16, 2023. Ali Jadallah / Anadolu

Send nødhjælp til Gaza

Din donation er med til at sikre livreddende hjælp som rent vand, mad, hygiejne og husly til befolkningen i Gaza.

Hjælp civilbefolkningen i Gaza

Den voldelige krig har efterladt civilbefolkningen i Gaza i en desperat og umenneskelig situation uden mad, medicin, vand og tag over hovedet – og ingen steder at flygte hen. Det er en humanitær katastrofe.

Hundredtusindvis har mistet deres hjem, vandforsyningen er knap, og områdets eneste kraftværk er lukket ned og har efterladt dem i komplet mørke. Over 1.7 millioner mennesker er drevet på flugt, hvoraf mange har søgt ly i de allerede overfyldte FN-skoler, mens andre er stuvet sammen i små lejligheder og frygter, at deres bygning og liv er de næste til at blive forvandlet til murbrokker.  

Oxfam uddeler sammen med lokale partnere hygiejnesæt, madkits og førstehjælpspakker ud til de hårdest trængende i Gaza, og vores kolleger rykker ind med ekstra nødhjælp, så snart det er muligt.

Det støtter du

Situationen for familierne er dybt kritisk. Vi har allerede uddelt kontanter, hygiejenesæt, madkits og kuponer, så de kan få dækket de mest basale fornødenheder. Derudover vil vi med din støtte blandt andet sikre rent vand og hjælpe med at reparere vand- og spildevandsnetværket, der er blevet ødelagt under bombardementerne.

Selv et lille bidrag gør en stor forskel.

Sådan hjælper du

  • Vælg det beløb, du ønsker at støtte med via støtteformularen her på siden.

  • Send en SMS til 1416 med teksten AKUT (150 kr.)

  • Eller mobilepay et valgfrit beløb til 424150

Mest stillede spørgsmål

Oxfam fordømmer enhver form for angreb på civile i både Israel og Gaza. Angreb rettet mod civile kan aldrig retfærdiggøres. Vi opfordrer til en øjeblikkelig, permanent våbenhvile, og at der åbnes for, at nødhjælp igen kan strømme ind til civilbefolkningen. Der er ingen pauser, der er lange nok, eller korridorer, der er brede nok, til at lindre lidelserne for to millioner mennesker, ødelæggelsen af Gaza og tabet af uskyldige liv. Den kendsgerning, at vi diskuterer en pause i krigshandlingerne, er blot endnu en dag uden fremskridt mod den reelle humanitære løsning, der virkelig betyder noget, nemlig en ende på disse forfærdelige blodsudgydelser.

Det internationale samfund skal presse på for, at pausen udvikler sig til en varig våbenhvile, der sikrer uhindret humanitær bistand gennem både Israel og Egypten, herunder livsvigtige brændstof-forsyninger. Den skal føre til en fredsproces, der tager fat på konfliktens kerne, nemlig at bringe Israels langvarige militære besættelse af palæstinensisk territorium og blokaden af Gaza til ophør, samtidig med at alle gidsler frigives.

Vi arbejder på at hjælpe de 2,3 millioner mennesker, der lige nu er fanget i Gaza. Det er dog ikke muligt at sikre nødhjælp i det omfang, der er brug for, før missilangrebene og volden stoppes, en permanent våbenhvile indtræder og nok nødhjælp kan komme ind.

Indtil da forbereder vores landekontor og 33 medarbejdere Gaza vores langvarige humanitære indsats, mens vi støtter flere af vores lokale partnere, der uddeler hygiejnesæt, madkits, førstehjælpspakker, kontanter og kuponer.

Så snart det er muligt, vil vi blandt andet forsyne folk reparere vand- og spildevandsnetværket, der er blevet ødelagt under bombardementerne.

Over 1.7 millioner mennesker er ifølge FN allerede blevet internt fordrevet fra deres hjem, og den totale lukning af alle grænser har gjort det umuligt for folk at flygte, mens tusindvis har mistet livet.

Mange har søgt tilflugt på overfyldte FN-skoler, sover på gaden eller under udstrakte lagner, og der er mangel på både vand, mad, elektricitet, medicin og brændstof, mens flere hundrede deler enkelte toiletter og bad. FN advarer om, at familierne i Gaza er stor risiko for at dø eller blive ramt af et udbrud af infektionssygdomme, hvis ikke forholdene kan forbedres hurtigst muligt.

Før eskaleringen var 80 procent af civilbefolkningen i Gaza allerede afhængig af humanitær støtte for at overleve, og derfor rammer det ekstra hårdt.

Vi rykker ind med nødhjælp der, hvor det humanitære behov er størst. Vi yder ikke humanitær bistand i Israel i øjeblikket, men samarbejder med en række israelske NGO'er om menneskerettighedsprojekter.

Oxfam har arbejdet i Palæstina siden 1950'erne med forskellige former for nødhjælps- og udviklingsindsatser og er i dag til stede på Vestbredden, i Østjerusalem og Gaza.

I Gaza sørger vi for rent vand, genopbygger beskadigede vandsystemer og forbedrer sanitære faciliteter i store dele af Gaza. Vi støtter også unge piger og kvinder med teknisk træning, så de kan få et arbejde og forsørge sig selv. På Vestbredden arbejder vi blandt andet på at hjælpe unge palæstinensiske mænd og kvinder med at få den tekniske og erhvervsfaglige uddannelse og træning, der gør dem i stand til at få et arbejde inden for den grønne omstilling.

Du kan læse mere om vores arbejde i Palæstina her.

Oxfam har strenge procedurer, der sikrer, at den hjælp, vi yder, når ud til de mennesker, der har mest brug for den i samarbejde med lokale partnere, der er blevet nøje evalueret. Oxfam fordømmer enhver form for angreb på civile og arbejder for varig fred og sikkerhed, og vi er upartiske, når det kommer til vores humanitære arbejde.