Din donation er med til at sikre livreddende hjælp som rent vand, mad, hygiejne og husly til befolkningen i Gaza.
Den voldelige krig har efterladt civilbefolkningen i Gaza i en desperat og umenneskelig situation uden mad, medicin, vand og tag over hovedet – og ingen steder at flygte hen. Det er en humanitær katastrofe, større end vi nogensinde før har set.
Titusindvis er blevet dræbt og endnu flere såret. Hundredtusinder har mistet deres hjem, og millioner sultes.
Over 1.9 millioner mennesker er drevet på flugt og sover på hospitaler, i skoler, på gaden og i overfyldte teltlejre eller små lejligheder. Hver dag frygter de, at deres liv er det næste, de mister.
Oxfam uddeler lige nu sammen med lokale partnere hygiejnesæt, tøj, mad og førstehjælpspakker til de hårdest trængende børn og deres familier.
Den smule nødhjælp, der kommer ind gennem grænsen til Gaza er dog langt fra nok. Derfor skaffer vi alle de varer fra lokale lagre og butikker, vi kan, og bygger toiletter, bad og afsaltningsanlæg inde i området, så befolkningen får hjælp hurtigst muligt.
Vores kolleger i Palæstina rykker ind med ekstra nødhjælp, så snart det er muligt.
Befolkningen i Gaza vil også få brug for støtte på den lange bane. Med din donation vil vi eksempelvis reparere vand- og spildevandsnetværket, der er blevet ødelagt under bombardementerne, og meget mere.
Selv et lille bidrag gør en stor forskel.
Vælg det beløb, du ønsker at støtte med via støtteformularen her på siden.
Send en SMS til 1416 med teksten AKUT (150 kr.)
Eller mobilepay et valgfrit beløb til 424150
Oxfam fordømmer enhver form for angreb på civile i både Israel og Gaza. Angreb rettet mod civile kan aldrig retfærdiggøres. Vi opfordrer til en øjeblikkelig, permanent våbenhvile, og at der åbnes for, at nødhjælp igen kan strømme ind til civilbefolkningen. Der er ingen pauser, der er lange nok, eller korridorer, der er brede nok, til at lindre lidelserne for to millioner mennesker, ødelæggelsen af Gaza og tabet af uskyldige liv. Den kendsgerning, at vi diskuterer en pause i krigshandlingerne, er blot endnu en dag uden fremskridt mod den reelle humanitære løsning, der virkelig betyder noget, nemlig en ende på disse forfærdelige blodsudgydelser.
Det internationale samfund skal presse på for en varig våbenhvile, der sikrer uhindret humanitær nødhjælp. Den skal føre til en fredsproces, der tager fat på konfliktens kerne, nemlig at bringe Israels langvarige militære besættelse af palæstinensisk territorium og blokaden af Gaza til ophør, samtidig med at alle gidsler frigives, og retten til selvbestemmelse opretholdes for alle.
Vi arbejder på at hjælpe de millioner af mennesker, der er fanget i Gaza. Det er dog ikke muligt at sikre nødhjælp i det omfang, der er brug for, før missilangrebene og volden stoppes, en permanent våbenhvile indtræder, og nok nødhjælp kan komme ind.
Indtil da arbejder vi, vores landekontor og medarbejdere i Gaza sammen med vores mange lokale partnere på at uddele hygiejnesæt, madkits, førstehjælpspakker, toiletter, vand, tøj, kontanter og kuponer.
Desuden reparerer vi vand- og spildevandsnetværket, der er blevet ødelagt.
Størstedelen af palæstinenserne i Gaza er blevet internt fordrevet fra deres hjem, og blokaden af enklaven gør det umuligt for folk at flygte i sikkerhed. Titusindvis af børn og civile er blevet dræbt, mens endnu flere er blevet såret - der er ingen sikre steder i Gaza.
Mange har søgt tilflugt på ubeskyttede og overfyldte FN-skoler, sover på gaden eller i beskidte teltlejre. Der er mangel på både vand, mad, elektricitet, medicin og brændstof, mens flere hundrede deler enkelte toiletter og bad. FN advarer om, at familierne i Gaza er i stor risiko for at dø eller blive ramt af et udbrud af infektionssygdomme, hvis ikke forholdene forbedres hurtigst muligt.
Før eskaleringen var 80 procent af civilbefolkningen i Gaza allerede afhængig af humanitær støtte for at overleve, og derfor rammer det ekstra hårdt.
Vi rykker ind med nødhjælp der, hvor det humanitære behov er størst. Vi yder ikke humanitær bistand i Israel i øjeblikket, men samarbejder med en række israelske NGO'er om menneskerettighedsprojekter.
Oxfam har arbejdet i Palæstina siden 1950'erne med forskellige former for nødhjælps- og udviklingsindsatser og er i dag til stede på Vestbredden, i Østjerusalem og Gaza.
I Gaza sørger vi for rent vand, genopbygger beskadigede vandsystemer og forbedrer sanitære faciliteter i store dele af Gaza. Vi støtter også unge piger og kvinder med teknisk træning, så de kan få et arbejde og forsørge sig selv. På Vestbredden arbejder vi blandt andet på at hjælpe unge palæstinensiske mænd og kvinder med at få den tekniske og erhvervsfaglige uddannelse og træning, der gør dem i stand til at få et arbejde inden for den grønne omstilling.
Oxfam har strenge procedurer, der sikrer, at den hjælp, vi yder, når ud til de mennesker, der har mest brug for den i samarbejde med lokale partnere, der er blevet nøje evalueret. Oxfam fordømmer enhver form for angreb på civile og arbejder for varig fred og sikkerhed, og vi er upartiske, når det kommer til vores humanitære arbejde.
Du kan engagere dig i Oxfam og støtte vores arbejde på flere forskellige måder.
Du kan støtte Oxfam ved at give et enkeltbidrag eller støtte os fast med et valgfrit beløb om måneden.
Oxfam Danmark laver løbende underskriftsindsamlinger og vi har brug for din underskrift så vi sammen kan forandre verden.
Som frivillig hos Oxfam Danmark er du en del af et fællesskab med mennesker, der står sammen i kampen mod ulighed i verden.
Giv en virksomhedsdonation og vær med i kampen for en mere retfærdig verden, hvor alle får mulighed for at få en kvalitetsuddannelse og skabe sig selv en bedre fremtid.
Når du støtter Oxfam Danmark i dit testamente, er du med til at fortsætte kampen for at flere mennesker kan leve uden fattigdom, vold, og diskrimination.
Her kan du se en oversigt over de arrangementer, som du kan deltage i.