Forside / Støt / Hjælp Ghanas piger i skole
happy_skole_inagnamboni_nordghana_hansbach-(7)-825x520px.jpg

Støt nu med et valgfrit beløb

Din donation går til at hjælpe piger i Ghana i skole. På den måde er du med til at give dem håb for en bedre fremtid.

Hjælp Ghanas piger i skole

I Ghana bliver mange piger taget ud af skolen for at arbejde i hjemmet. Pigerne får ingen uddannelse og ingen mulighed for at skabe en fremtid for dem selv. Det er de piger, som danske skoleelever i disse dage er i fuld gang med at samle ind til. I kan hjælpe dem med at sende Ghanas piger i skole.

Oxfam Danmark og vores partnere støtter piger i Ghana blandt andet via pigeklubber, der samarbejder med familierne, for at pigerne kan blive i skolen og få en uddannelse. For 550 kroner kan en pige være med i pigeklubben i et år.

Det går indsamlingen til

  • Pigeklubber - et trygt sted, hvor pigerne lærer om deres rettigheder, at de selv kan vælge og bestemme over deres liv, og om hvordan de passer på sig selv. Ideen med pigeklubberne er at støtte pigerne og deres familier, så pigerne fortsætter med at gå i skole og får en uddannelse.

  • Hygiejnesæt - pigerne får viden om kroppen, sundhed og hygiejne. De får et sæt med genanvendelige menstruationsbind, sæbe, tandbørste, tandpasta og undertøj.

  • Bøger, hæfter og blyanter – helt gratis, så de kan bruge det i skolen.

  • Uddannelse af flere kvindelige lærere – med fokus på pædagogik og undervisning, der inddrager pigerne i klasseværelset.