Forside / Nyheder / Cevea-direktør bliver ny generalsekretær i Oxfam Danmark
Artikel

Cevea-direktør bliver ny generalsekretær i Oxfam Danmark

03.01.2019

Af Malene Aadal Bo

kristian-weise-foto-cevea-680x453.jpg
Foto : privat

Det er med stor glæde, at Oxfam Danmark kan præsentere Kristian Weise, som manden, der skal stå i spidsen for kampen mod ulighed og for at samle danskerne i kampen for en bedre verden.

”Kristian Weise nyder stor anseelse og har en stærk faglighed på de dagsordener, som er centrale for Oxfam Danmark – især kampen mod global ulighed og arbejdet for at sikre verdens svageste adgang til indflydelse og ressourcer. Samtidig er han en dygtig og visionær leder og mener, ligesom Oxfam Danmark, at kernen i positiv forandring er at engagere og uddanne mennesker til at skabe forandring,” siger Oxfam Danmarks formand, Christian Damholt og tilføjer: ”Jeg er utrolig glad for, at det bliver Kristian Weise, der fremover skal stå i spidsen for Oxfam Danmark.”

Kristian Weise kommer fra en stilling som direktør for tænketanken Cevea og skal fra februar lede Oxfam Danmarks sekretariat i København og herfra lægge linjerne for vores globale program- og indflydelsesarbejde og arbejdet med at engagere flere i kampen mod ulighed og for uddannelse til alle.
”Jobbet som generalsekretær for Oxfam Danmark er noget af det allermest spændende og meningsfulde, jeg kan forestille mig. Her er et stort potentiale for både at gøre en forskel for verdens fattige og engagere danskerne i kampen for en mere retfærdig verden. Et potentiale jeg glæder mig helt enormt til at stå i spidsen for at indfri,” siger Kristian Weise.

Kristian Weise er tidligere sekretariatsleder for Socialdemokraterne i Europa-Parlamentet og politisk rådgiver for tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen. Han har været politisk analytiker for den internationale fagbevægelses samarbejdsorganisation ITUC og international konsulent for LO. De seneste syv år har han været direktør for Cevea og været instrumental i opbygningen af tænketanken. I næsten 10 år har han været med til at sætte ulighed på den danske og internationale dagsorden og har opbygget en høj troværdighed blandt forskere, beslutningstagere, politikere og journalister.

”Mit arbejde med politik, økonomi og samfundsudvikling har i bund og grund handlet om, hvordan lande udvikler sig, og flere mennesker får mulighed for at leve bedre liv. Oxfam Danmark er det perfekte sted at fortsætte det arbejde. Jeg vil gå til jobbet som generalsekretær med både stor ydmyghed og en overbevisning om, at jeg kan være med til at gøre en vigtig forskel,” siger Kristian Weise.

Oxfam Danmarks nye generalsekretær er 39 år, født på Nørrebro i København. Han har en bachelorgrad i økonomi og filosofi fra CBS og en kandidatgrad i Politisk Sociologi fra London School of Economics and Political Science. Som barn og ung har han blandt andet boet i Honduras og Guatemala med sin mor, som var udsendt for Oxfam Danmark.

”Oxfam Danmarks arbejde har været med til at forme mig og er på mange måder allerede en del af min historie,” siger Kristian Weise, der efter planen tiltræder som generalsekretær for Oxfam Danmark 15. februar 2019.