Forside / Nyheder / Jordan på skoleskemaet, når LæseKaravanen tager på tur
Artikel

Jordan på skoleskemaet, når LæseKaravanen tager på tur

05.04.2018

Af Marie Kristine Braad Carstens

LæseKaravanen har netop været i Jordan og blandt andet besøgt beduinfamilier i Wadi Rum. Alle deres oplevelser tager de nu med ud til eleverne på skoler over hele Danmark.
LæseKaravanen har netop været i Jordan og blandt andet besøgt beduinfamilier i Wadi Rum. Alle deres oplevelser tager de nu med ud til eleverne på skoler over hele Danmark.
Foto : Heidi Brehm

De næste to uger gør ørkensand, nye lege og beduinhistorier sit indtog på danske skoler. Fra Sydslesvig til Rørvig får i alt 60 skoler besøg af Oxfam Danmarks LæseKaravane, der kommer rejsende fra Jordan.

De næste uger bliver helt særlige for eleverne på skoler over hele Danmark. De får besøg af Oxfam Danmarks LæseKaravane. Karavanen består af elever fra Vallekilde Højskole, som netop har været i Jordan, og som nu drager ud på danske skoler for at give eleverne en helt særlig indsigt i livet i det mellemøstlige land. Med sig har karavanen historier, lege og billeder, der tager tilhørerne med på en virtuel rejse til ørkenen, til det Døde Hav, til den pulserende storby Amman og til flygtningelejren Za’atari.

”Børn og unges forståelse og engagement i verden omkring dem er essentiel. LæseKaravanen er et supplement til undervisningsmaterialet LæseRaketten, som børnene netop har arbejdet med, og det er en fantastisk måde at pirre børnenes nysgerrighed på og give dem lyst til at vide mere,” siger Heidi Brehm, kampagneleder i Oxfam Danmark.

Der har været rift om de 60 skolebesøg, og der vises stor interesse blandt lærerne for muligheden for at give eleverne en øget global forståelse og interkulturelle kompetencer. Det er langt fra den første LæseKaravane, Oxfam Danmark har arrangeret, men for første gang foregår den i samarbejde med Vallekilde Højskole.

En af karavanens deltagere er Johan Krøyer, som ser frem til at dele oplevelserne fra Jordan med de danske skolebørn.
”Jeg har også en smule sommerfugle i maven, men mest af alt glæder jeg mig til at give en lille bid af det vi har oplevet, videre. Jeg håber, at eleverne får udvidet deres horisont og får en forståelse for, hvor forskelligt livet kan se ud alt efter, hvor man er født. Men jeg tror også de vil opdage, at børn bare er børn – at børn i Jordan går op i mange af de samme ting, som danske børn,” siger Johan Krøyer.

Karavanen besøger i alt 60 skoler fra den 9.- 20. april.