Forside / Nyheder / Novo Nordisk Fonden giver en million til Oxfam Danmarks humanitære arbejde i Vestafrika
Artikel

Novo Nordisk Fonden giver en million til Oxfam Danmarks humanitære arbejde i Vestafrika

22.05.2020

Af Malene Aadal Bo

bp-survivantes-heroines-femmes-crises-burkina-faso-680x453.jpg
Foto: Oxfam Danmark

Novo Nordisk Fonden giver 999.999 kroner til at afbøde konsekvenserne af corona-pandemien i Burkina Faso.

Novo Nordisk Fonden og Oxfam Danmark arbejder i forvejen sammen om at skabe job og indflydelse til unge syriske flygtninge og jordanere i Jordan og rent vand og sanitet til skolebørn i Syrien. Og nu har fonden også besluttet at støtte vores indsats for at hjælpe nogle af verdens allermest udsatte mennesker igennem corona-krisen. I alt har fonden bevilget 999.999 kroner til vores arbejde med at beskytte især kvindelige flygtninge og fordrevne i Burkina Faso i Vestafrika.

"Pandemien har medført akut behov for ekstra humanitær hjælp mange steder, så vi er meget begejstrede over, at Novo Nordisk Fonden træder til og blandt andet støtter vores arbejde i Burkina Faso. Især glæder det os, at fonden fuldt ud accepterer og bakker op om, at humanitært arbejde kræver et andet tempo og en anden fleksibilitet end andre typer af programmer," siger generalsekretær i Oxfam Danmark, Kristian Weise.

Burkina Faso er i forvejen et af verdens fattigste lande og kæmper med både klimaforandringer og ulmende konflikt, der blussede op i januar sidste år og har fordrevet næsten en million mennesker fra deres hjem. Landet er derfor meget ringe rustet til at beskytte sin befolkning mod Covid-19 og den humanitære og økonomiske krise, pandemien fører med sig.

Konkret vil pengene gå til at sikre fordrevne og værtssamfund adgang til sæbe, rent vand og latriner, som alt sammen er med til at beskytte dem mod smitte og til at opretholde en bedre sundhedstilstand. Vi vil uddele hygiejnekits til familierne og sørge for at folk har adgang til god information om, hvordan de kan beskytte sig selv og deres nærmeste.

Samtidig vil en del af indsatsen handle om at beskytte piger og kvinder, der i forvejen er frygteligt sårbare, når de lever i yderste fattigdom og på flugt. Pandemien og de medfølgende restriktioner og øgede usikkerhed gør, at de er endnu mere udsat for overgreb og misbrug.

"Sammen med vores lokale partnere arbejder Oxfam allerede i flere af de områder, hvor de internt fordrevene har fundet midlertidigt husly. Og med bidraget fra Novo Nordisk Fonden kan vi nu forbedre og udvide vores indsats og gøre en vigtig forskel for mange tusinde mennesker," siger Kristian Weise.

khalid_lives_in_ammar_bin_yasser_camp_with_his_wife_and_five_children_yemen.jpg
Samarbejde mellem Oxfam Danmark og Novo Nordisk
Oxfam Danmarks samarbejde med C-Hub er finansieret af Novo Nordisk Fonden, som siden 2018 har bidraget til at hjælpe unge syriske flygtninge og de værtssamfund, der har taget imod dem, i blandt andet Jordan og Libanon.
Læs mere