Forside / Nyheder / Oxfam IBIS bliver til Oxfam Danmark og lancerer en ny strategi
Artikel

Oxfam IBIS bliver til Oxfam Danmark og lancerer en ny strategi

23.05.2023

Af Caspar Haarløv

Oxfam IBIS skifter navn til Oxfam Danmark og lancerer en ny strategi. Siden 2015 har vi været et fuldgyldigt medlem af Oxfam, en af verdens største og mest indflydelsesrige nødhjælps- og udviklingsorganisationer. Med navneskiftet styrker Oxfam IBIS båndene til det internationale Oxfam-fællesskab, så vi i endnu højere grad kan være med til at bekæmpe ulighed verden over.

Vi ser sultkatastrofer, stigende ulighed og fattigdom. Sådan behøver det ikke at være. De store globale kriser er menneskeskabte. Vi kan og skal som mennesker rette op på dem. Derfor er der mere end nogensinde brug for et stærkt Oxfam, der i tæt samarbejde og på tværs af lande arbejder for en mere lige og retfærdig fremtid for alle.
Lars Koch
Generalsekretær, Oxfam Danmark

Tilbageblik: Læs om Oxfam Danmarks historie her.

Oxfam er en organisation i vækst. Nye selvstændige Oxfam-organisationer kommer til over hele verden - ikke mindst fra det Globale Syd. Det giver store muligheder for indflydelse.

"Oxfam er et balanceret, mangfoldigt og dybt professionelt globalt netværk. Sammen arbejder vi for en mere lige verden, hvor mennesker og miljø står i centrum. Vi taler med én stemme, fordi kun på den måde kan vi rykke på vores store ambitioner", fortsætter Lars Koch.

Ny strategi: A just and equal future

Navneskiftet hænger sammen med en ny strategi ”A just and equal future”, hvor Oxfam Danmark zoomer ind på fire kerneområder: Økonomisk retfærdighed, Klimaretfærdighed, Kvalitetsuddannelse samt Humanitær hjælp og fredsopbygning.