Forside / Nyheder / Oxfam Danmark inviterer til Digital 1. Maj fredag kl. 14
Artikel

Oxfam Danmark inviterer til Digital 1. Maj fredag kl. 14

29.04.2020

93665931-10156855164720964-113298222201438208-o.jpg

Vær med, når Oxfam Danmark på fredag inviterer til Digital 1. maj og hylder omsorgsarbejde, sammenhold og solidaritet i en coronatid. Mød blandt andre udviklingsminister Rasmus Prehn og præsident for UNAIDS, Winnie Byanyima. Og kom i 1. maj-stemning med bandet Katinka.

Hvordan rammer coronakrisen verdens fattigste lande? Hvordan påvirker den ulighed, udviklingspolitik, ligestilling og økonomi? Og hvad skal der til for at skabe en mere retfærdig verden efter corona?

Det er nogle af de spørgsmål, der vil møde talerne på Oxfam Danmarks Digitale 1. Maj. Generalsekretær i Oxfam Danmark, Kristian Weise, ser frem til 1. maj-fejringen i et anderledes format.

”Selvom corona-krisen har aflyst alle fysiske 1. maj-fejringer, skal dagen ikke passere i stilhed. Internationalt sammenhold og solidaritet er særligt vigtigt i en tid, hvor verden plages af en pandemi. Jeg ser frem til fejre første maj i et format, der passer til nettet – og til en række spændende samtaler om, hvordan vi kan arbejde for en mere retfærdig verden på den anden side af corona-krisen,” siger Kristian Weise.

Udviklingsminister Rasmus Prehn ser frem til at fejre 1. maj med Oxfam Danmark

På Oxfam Danmark Digitale 1. maj taler generalsekretær Kristian Weise og kønspolitisk rådgiver Emma Holten med række prominente nationale som internationale talere. Alle samtaler varer ni minutter. Desuden vil bandet Katinka bidrage til at skabe ægte 1. maj-feeling. Indtil videre har 1800 personer tilkendegivet, at de er interesserede i at deltage i den anderledes 1. maj-fejring på Facebook.

En af talerne den 1. maj er udviklingsminister Rasmus Prehn. Han ser frem til at tale om, hvad Danmark kan gøre for at hjælpe de lande, der rammes hårdest af corona-krisen.

”Det er netop i kriser som disse, at vi skal stå allermest sammen og udvise solidaritet. Vi skal bruge denne 1. maj til at sætte fokus på dem, der ikke er lige stå godt stillede som os selv. Jeg glæder mig til at fejre 1. maj sammen med Oxfam Danmark og alle dem, der følger med via Facebook,” siger udviklingsminister Rasmus Prehn.

Praktisk om deltagelse

Oxfam Danmark Digitale 1. maj løber af stablen fredag fra 14-15. Pressen er velkommen til at deltage. Bandet Katinka spiller fra Oxfam Danmark på Vesterbrogade 2 og pressen (i begrænset omfang) er velkommen her ved tilmelding til: evh@oxfam.dk

Du finder arrangementet her: www.facebook.com/events/348743846042380

Nogle talks er optagede på forhånd, andre er direkte. Der vil derfor ikke være mulighed for at stille spørgsmål direkte. Det er muligt at lave aftale om interview med udviklingsminister Rasmus Prehn, generalsekretær i Oxfam Danmark Kristian Weise og kønspolitisk rådgiver i Oxfam Danmark Emma Holten.

For mere information og opfølgende interviews, kontakt journalist Eva Holm, evh@oxfam.dk, tlf 2066 7235

Program og deltagere

14.00 Velkommen til Digital 1. Maj

14.03 Hyldest til omsorgsarbejderne (dansk)

Oxfam Danmarks kønsekspert, Emma Holten, taler med sygeplejerske Emilie Haug Rasch om at være i frontlinjen i kampen mod corona og om anerkendelse af omsorgsarbejde som en grundsten i velfærdsstaten.

 14.12 Elevatorviden ved generalsekretær Kristian Weise (dansk)

 14.15 Bandet Katinka (dansk)

 14.23 Økonom og ulighedsekspert Branko Milanovic (engelsk)

Branko Milanovic er en internationalt anerkendte økonom, der blandt andet har skrevet værket Global Ulighed, er blevet kaldt et hovedværk i moderne økonomi. Generalsekretær Kristian Weise taler med Branko Milanovic om global økonomisk ulighed midt i corona-krisen.

14.32 Udviklingsminister Rasmus Prehn (dansk)

Udviklingsminister Rasmus Prehn taler med kønspolitisk rådgiver, Emma Holten, om Danmarks udviklingspolitik og internationale indsatser i kampen mod corona.

 14.41 Præsident for UNAIDS, Winnie Byanyima (engelsk)

Tidligere Generalsekretær for Oxfam International og nuværende præsident for UNAIDS, Winnie Byanyima er ugander, politiker, luftfartsingeniør, aktivist og ekspert i kvinders rettigheder. Hun vil tale om international solidaritet og retfærdighed i lyset af corona.

14.44 Globaliseringsekspert Vandana Shiva (engelsk)

Professor Vandana Shiva har i mere end 30 år kæmpet for bønder og stammefolks rettigheder, for økologi, biodiversitet og bæredygtigt landbrug. Kristian Weise taler med Vandana Shiva om politisk aktivisme og fremtidsperspektiver efter corona-krisen.

14.53 Bandet Katinka (dansk)

14.57  Tak for i dag