Forside / Historier / ”Siden jeg var ganske ung, har jeg drømt om at blive politibetjent, og den drøm er jeg ikke klar til at opgive”
Historie

”Siden jeg var ganske ung, har jeg drømt om at blive politibetjent, og den drøm er jeg ikke klar til at opgive”

04.01.2023

Af Malene Aadal Bro

chaimae_tidligere_elev_hos_amal_madskolen_i_marrakesh_okt_21_foto.jpg
Foto: Hans Bach

Chaimae er 22 år, tidligere madskoleelev hos Oxfam Danmarks partner, AMAL, i Marrakesh og har de seneste år haft job og en fast indtægt, der har givet hende håb om at skabe sig den fremtid, hun drømmer om.

”Jeg er meget stolt, når jeg kan fortælle folk, at jeg har et job, som giver mig min egen indkomst, og som jeg er dygtig til. Jeg er stolt, når jeg kan fortælle folk om de ting, jeg har lært, og de mennesker, jeg nu kender,” siger Chaimae, som ellers ikke har brugt meget af sit liv på at være stolt af sig selv. Tværtimod har hun ofte følt sig som en fiasko.

Kvaliteten af undervisningen i de lokale skoler i de fattige områder af Marrakesh er ofte ganske lav, og mange dropper ud, når de dumper stopprøverne på de højere klassetrin. Dem, der har råd til ekstra undervisning eller privatskole, kan fortsætte uddannelsen. Mange andre opgiver at komme videre. En af dem var Chaimae.

Nogle af lærerne fra AMAL smager de retter, der er blevet afprøvet.

Jeg var meget ked af at stoppe, og lige siden har jeg ledt efter måder at genoptage mine studier. Jeg vil nemlig meget gerne på politiskolen her i Marrakesh. Siden jeg var ganske ung, har jeg drømt om at blive politibetjent, og den drøm er jeg ikke klar til at opgive endnu
Chaimae
Madskoleelev hos Oxfam Danmarks partner, AMAL

Hun var ellers ganske slået ud den første tid, efter hun måtte forlade skolen. Der var ingen jobmuligheder for en pige som hende, og uden penge var der ingen adgang til kurser eller træning, der kunne hjælpe hende videre. Og dog. For en dag fortalte en bekendt hende om AMAL – et sted, hvor hun kunne dygtiggøre sig inden for madlavning og service, og hvor man efterfølgende fik en hjælpende hånd til at komme i arbejde.

”Jeg turde næsten ikke tro på det, men det hele var sandt. Jeg fik en uddannelse og kom i job. Tilsammen har det givet mig muligheden for at gøre endnu et forsøg på at opfylde min drøm,” siger Chaimae, der nu har fået både råd og selvtillid til at genoptage sine studier. I første omgang en studentereksamen, og hvis alt går vel, vil hun en dag i fremtiden måske kunne søge optagelse på politiskolen.

nora_fitzgerald_stifter_af_amal_madskolen_i_marrakesh_okt_21_foto_hans_bach_oxfam_ibis_5680x453.jpg
Madskolen i Marokko
Madskoleprojektet i Marokko er en del af Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram, DAPP, og drives i samarbejde mellem Oxfam Danmark og Melting Pot Fonden, som er stiftet af Claus Meyer.
Læs om projektet her