Forside / Kampagner / Kvindernes internationale kampdag

Er det fair, at skattelettelser primært kommer rige mænd til gode?

kvindernes-internationale-kampdag.jpg

To ud af tre danskere, der tjener over 550.000 kroner om året, er mænd. Og jo højere vi kommer op i indkomst, jo større bliver forskellen. Mens lidt over 100.000 mænd tjener over en million året, kan kun lige under 30.000 kvinder hive den sum hjem.

Det viser en analyse - Skattelettelser i toppen tilgodeser mest mænd - som vi netop har lavet.

Det betyder, at det primært er mændene, der høster gevinsten, når politikerne gang på gang giver de rigeste danskere skattelettelser. Pengene til at betale for skattelettelserne bliver ofte fundet ved at skære i omsorgsfagene, hvor kvinder er i overtal.

Indkomster i toppen, formue og formueindkomster besiddes primært af mænd. Der er således dobbelt så mange mænd med en personlig indkomst over 550.000 kr., som der er kvinder. Og der er mere end 3 gange så mange mænd, der har en indkomst over 1 mio. kroner.
Oxfam Danmark
Analyse: Skattelettelser i toppen tilgodeser mest mænd
kvindernes-internationale-kampdag_skriv-under-nu.jpg
Skriv under: Støt en fair skat på ekstrem rigdom
Vi kan løse noget af uligheden i løn ved at beskatte de rigeste. Skriv under og vær med til at støtte op om kampen mod en mere fair fordeling af skattelettelser.
Skriv under nu

Lavere skat til dem, der tjener mest har været takterne i de seneste mange års skattereformer. Og flere politiske partier og tænketanke foreslår, at man helt fjerner topskatten og sænker andre skatter for de rigeste.

Sker det, vil det ikke blot gøre forskellen mellem rig og fattig større, det vil også få den økonomiske ulighed mellem mænd og kvinder til at vokse.

Vi kæmper for økonomiske retfærdighed

Oxfam Danmark kæmper for en mere fair beskatning, både i Danmark og globalt. Dem, der har mest, skal også bære det det største ansvar i forhold til vores velfærd og grønne omstilling og i forhold til bekæmpelse af sult og fattigdom.

Vi kæmper også for økonomisk retfærdighed mellem kønnene. Lavere lønninger, færre lederstillinger, mere barsel og mindre pension betyder, at kvinder gennemsnitligt har færre penge mellem hænderne end mænd.