Min pension skal ikke slå ihjel i Yemen

Du har penge investeret i våben, der slår civile ihjel i krigen i Yemen. Det er tilfældet, hvis du har din pension i en af Danmarks 15 største pensionskasser, som sidder på størstedelen af det danske pensionsmarked. Det viser en ny Oxfam Danmark-rapport.

De 15 pensionsselskaber betaler for våben, der bliver brug af Saudi Arabien og Emiraterne til at føre en voldsom krig i Yemen på sjette år. En opslidende krig, der har udviklet sig til verdens største humanitære katastrofe.

Hvert tiende minut dør et barn. 80 procent af befolkningen har akut brug for nødhjælp og beskyttelse. I alt er en kvart million mennesker døde som følge af krigen. Skal dine pensionpenge virkelig være med til at skabe denne katastrofe?

Vi overlader en masse tillid til pensionskasserne. Hvis du stod med pensionspengene i hånden, ville du jo heller ikke give dem til, at Saudi Arabien og Emiraterne kunne få våben imellem hænderne. De danske pensionspenge er direkte benzin på bålet!

Vi accepterer ikke, at pensionskasser er med til at holde katastrofen i live og endda tjener penge på den. Det er fuldstændig uacceptabelt. Det skal stoppe nu!

Vi tror på forandring

Vi har allerede bevist, at vores fælles pres nytter! For to år siden samlede vi underskrifter for at få regeringen til at suspendere dansk våbenhandel med Saudi Arabien og Emiraterne - det lykkedes! Men de danske bidrag til krigen fortsætter, når pensionskasserne finansierer udenlandske våben, der holder krigen i gang.

Efter seks års konflikt vokser den humanitære katastrofe i Yemen
Den humanitære krise i Yemen er blevet endnu mere akut.
Læs mere her
Her er to af de uhyggelige firmaer bag pensionskassernes investeringer
Firmaer som Airbus og Rheinmetall lægger ikke skjul på, at de i årevis har solgt våben og militært udstyr til Saudi Arabien og Emiraterne.
Læse mere her