Forside / Om os / Ansvarlighed og kvalitetssikring

Ansvarlighed og kvalitetssikring

Oxfam Danmark tager ansvar igennem vores værdier og politikker, som alle medarbejdere bliver oplyst om, så de kan efterleve dem. Og igennem standarder og procedurer kan vi kvalitetssikre vores arbejde samt aktiviteter. Du kan også læse om vores humanitære arbejde og hvilke internationale forpligtigelser og standarder, vi arbejder udfra - og derigennem sikrer at vi løbende stiller os selv til ansvar og udfordrer os til hele tiden at forbedre os.

Internationale forpligtigelser, principper og standarder

Den mest grundlæggende menneskerettighed er retten til liv. Vi har gennem international humanitær lovgivning, principper og standarder forpligtiget os til at reagere, når menneskers liv, helbred og levegrundlag trues.

Derfor er beskyttelse af kriseramte samfund afgørende i vores arbejde. Vores humanitære arbejde er designet til at skabe sikkerhed. Vi arbejder løbende for at sikre social, økonomisk og klimamæssig bæredygtighed i vores arbejde og for, at de lokalsamfund, vi hjælper, altid kan stille os til ansvar. For at sikre dette, har vi udviklet interne systemer og underskrevet eksterne aftaler, som måler vores indsatser, løbende stiller os til ansvar og udfordrer os til hele tiden at forbedre os.

Konkret har vi forpligtiget os til: