Forside / Pressemeddelelser / 183.000 danske børn til statsministeren: Glem ikke, at alle verdens børn skal i skole
Pressemeddelelse

183.000 danske børn til statsministeren: Glem ikke, at alle verdens børn skal i skole

03.05.2016

På onsdag 4. maj vil hundredvis af danske skolebørn mødes med statsministeren foran Christiansborg for at minde ham om at sikre uddannelse til børn i hele verden. De taler på vegne af de 183.000 elever, der de seneste måneder har arbejdet med IBIS’ store Hele Verden i Skole-kampagne, der blandt andet gør opmærksom på de 58 millioner børn i verden, der i dag ikke går i skole.

helle-thorning-balloner-aktionsdag-2014-kbh-foto-lotte-aersoee.jpg
Det er en tradition, at statsministeren taler hvert år ved IBIS' Hele Verden i Skole-aktionsdag i maj. Her tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt i 2014. Foto: Lotte Ærsøe

Alle verdens lande er blevet enige om en række ambitiøse og universelle verdensmål. Uddannelse er den vigtigste motor for vækst og udvikling og verdensmål 4 er derfor, at alle børn i verden skal i skole og modtage kvalitetsuddannelse.

Stolte danske uddannelsestraditioner

Danmark har en stolt tradition for at prioritere uddannelse og har hele vejen igennem været en stærk fortaler for at sikre et stærkt uddannelsesmål blandt de nye verdensmål.

”På grund af vores stolte uddannelsestraditioner ved vi i Danmark, hvad det betyder med en veluddannet befolkning. Og derfor bør Danmark også gå forrest for at sikre finasiering af uddannelse i fattige lande og især for børn, som lever i de skrøbeligste lande og områder. Vi bør prioritere finansieringen af uddannelse, så vi er med til at sikre, at de sidste 58 millioner børn kommer i skole, ” siger kampagneleder Helle Gudmandsen, IBIS.

Lang vej endnu

Men der er desværre lang vej endnu. I øjeblikket står 58 millioner børn verden over helt udenfor skolen – og endnu flere er godt nok i skole, men uden adgang til undervisningsmaterialer og uddannede lærere. Der er også lang vej, når det gælder finansiering. Frem mod 2030 mangler der således 39 milliarder dollars om året for at sikre skolegang for alle verdens børn. Den internationale bistand, der er øremærket arbejdet for global skolegang af høj kvalitet, er faldende.

I Danmark har den nuværende regering besluttet, at skære 2,6 milliarder kroner i den danske udviklingsbistand. Det vil også gå ud over det vigtige arbejde for universel skolegang.

Fakta om statsministerens besøg og Hele Verden i Skole

Igen i år står IBIS bag Hele Verden i Skole-kampagnen, hvor 183.000 danske folkeskoleelever engagerer sig i arbejdet for at få de sidste 58 millioner af deres jævnaldrende kammerater i skole. Årets aktionsdag finder sted onsdag 4. maj kl. 9.30-12.00 på Christiansborg Slotsplads. Her vil hundredevis af elever mødes med statsminister Lars Løkke Rasmussen og fortælle ham, hvor vigtigt uddannelse er for fred, og udvikling i verden.

ghana_saboba_sheilla_foto_hans_bach_680x453.jpg
Bag om Hele Verden i Skole
Hele Verden i Skole sætter verdensmålene og børns ret til uddannelse på skoleskemaet i Danmark. Kampagnen består af bogen LæseRaketten samt et online elev- og lærermateriale, hvor eleverne kan gå på opdagelse i film og billeder, og hvor læreren kan finde konkrete opgaveforslag, undervisningsmateriale til emneuger og meget andet.
Læs mere om Kampagnen