Forside / Pressemeddelelser / Education Out Loud bliver forlænget
Pressemeddelelse

Education Out Loud bliver forlænget

20.12.2022

education_out_loud_bliver_forlaenget.jpg

Oxfam Danmark skal fortsat styre verdens største fond til at støtte civilsamfundet i at kræve god uddannelse for alle

Den 6. december godkendte Global Partnership for Education (GPE) forlængelsen af verdens største uddannelsesstøttefond, Education Out Loud. Forlængelsen løber frem til midten af 2027 og har en samlet finansieringsramme på 60 millioner dollars. Education Out Loud administreres af Oxfam Danmark.

Education Out Loud repræsenterer på bedste vis vores kerneværdier i Oxfam Danmark: Stærke lokale partnerskaber, langsigtet udviklingshjælp og sikringen af kvalitet i uddannelse til alle. Derfor er vi også ekstremt stolte af at fortsætte som administratorer for Education Out Loud. Bestyrelsens godkendelse er en stærk anerkendelse af det robuste design af EOL og de konstante fremskridt i dets implementering.
Lars Koch
Generalsekretær, Oxfam Danmark

Kvalitetsuddannelse giver håb og muligheder

Lige adgang til god uddannelse er et af de allervigtigste faktorer i fattigdoms-bekæmpelse verden over. Mange udviklingslande har gjort imponerende fremskridt på området i de seneste år, og her spiller civilsamfundsorganisationer en vigtig rolle i at implementere og udvide uddannelsespolitikken. Civilsamfundsorganisationer er typisk også i tæt kontakt med marginaliserede samfunds behov. Derfor er det ikke nok at støtte regeringerne, vi må også støtte de civile uddannelsesorganisationer.

Vi ønsker at lytte til dem, der arbejder tæt på marginaliserede samfund og støtte dem i at afprøve nye tilgange og løsninger til at bekæmpe ulighed i uddannelse.
Lars Udholdt
Global Program Manager, Education Out Loud
education-out-loud-680x453.jpg
Mere info om Education Out Loud
Education Out Loud er verdens største fond til støtte af civile uddannelsesorganisationer. Fonden støtter civilsamfundsorganisationer i mere end 60 lande i fortrinsvis Afrika, Asien, Syd- og Mellemamerika og har til formål at styrke civilsamfundenes kapacitet til at engagere sig i planlægning, politisk dialog og overvågning af uddannelsespolitikken - og til at fremme gennemsigtighed og ansvarlighed i den nationale uddannelsespolitik.
Læs mere