Forside / Pressemeddelelser / Vi støtter fortsat civilbefolkningen i Niger
Pressemeddelelse

Vi støtter fortsat civilbefolkningen i Niger

08.08.2023

Oxfam Danmark har de seneste fem år været involveret i Niger med at støtte civilbefolkningen samt humanitære indsatser, og vi følger derfor den nuværende udvikling med bekymring. Vi støtter uddannelse i 10 kommuner; støtter unges deltagelse i demokrati og støtter fredsopbygning og har humanitære indsatser. Et arbejde, der har været med til at skabe en positiv udvikling. Det bliver vi ved med.

På linje med andre humanitære organisationer, advarer vi om, at en kombination af sanktioner og væbnet konflikt kan forringe livsvilkårene for de allermest sårbare i landet – ikke mindst de anslået 4,3 millioner mennesker, som allerede nu har behov for humanitær bistand.

rs354693_focused-on-sewing-clothes-1691489922.jpg
Zahara Seybou Harouna arbejder fokuseret bag sin symaskine.

Niger har gennem flere år været udfordret, og den nuværende kontekst er præget af stor ustabilitet og vedvarende skrøbelighed i landet både pga. klimaforandringer og stigende ekstremistisk destabilisering. Samtidigt har Niger de seneste år oplevet en positiv demokratisk udvikling. Børn er kommet i skole og kvinder har fået stigende indflydelse på udviklingen lokalt.

Danmark har for nylig valgt at støtte Niger ekstraordinært med ca. 1 mia. kroner i udviklingshjælp og derfor er den nuværende krise ekstra alvorlig - ikke kun for de mest sårbare dele af civilsamfundet – kvinderne, børnene og de internt fordrevne, men også for udviklingen i hele Sahel-regionen.

Vi følger, hvordan situationen udvikler sig, men vil fortsat støtte humanitære indsatser, fredsskabelse og det civilsamfund, der kæmper for uddannelse og menneskerettigheder
Lars Koch
Generalsekretær i Oxfam Danmark

Oxfam opfordrer alle involverede til at sikre, at humanitær bistand kan komme uhindret frem overalt i landet, og at der i alle beslutninger tages hensyn til at forhindre negative konsekvenser for civile.

Se kommunikation fra Oxfam og andre internationale organisationer om situationen i Niger (på engelsk).