Forside / Støt / Sådan får du skattefradrag for din donation

Få skattefradrag for din donation

Når du giver et bidrag til Oxfam Danmarks arbejde med at udrydde fattigdom, så kan du trække beløbet fra i skat. I 2024 kan du trække op til 18.300 kr. fra i skat (i 2023 var det 17.700 kr.).

Dit bidrag betyder alverden for os - og for de mennesker, du er med til at hjælpe til et bedre liv uden fattigdom og uretfærdighed.

Hvert år modtager Oxfam Danmark bidrag fra danskere, som vil gøre en forskel. Og det vil vi gerne sige en kæmpe tak for. Uden private bidrag kunne vi ikke sende tusindvis af børn i skole, hjælpe kvinder ud af voldelige forhold, træde til i katastrofesituationer og bekæmpe skattely verden over.

Opgiv dit CPR-nummer og få skattefradrag

Indberetningen af dit bidrag foregår helt automatisk. Hvis du oplyser dit CPR-nummer, når du giver en donation. Du skal blot sætte kryds i 'Jeg ønsker at få automatisk skattefradrag for min donation' - så sørger vi for, at dit bidrag bliver opgivet til SKAT. Dette gælder dog ikke for indbetalinger via MobilePay - se Flere spørgsmål og svar for mere information.

Vi indberetter hvert år bidrag til SKAT medio januar for det foregående år. Ifølge SKAT kan der gå tre til fire uger, inden du kan se vores indberetning i din skattemappe. Oxfam Danmark CVR nr. er 88 13 64 11. Det fremgår af din årsopgørelsen i din skattemappe, som du kan se på SKATs hjemmeside.

Er du i tvivl om vi har dit CPR-nummer, så ring til vores medlemsservice på 53 83 15 73 Så sørger vi for at hjælpe dig.

Kontakt medlemsservice

Har du spørgsmål til dit bidrag, medlemskab eller lignende, så kontakt vores Medlemsservice: medlemsservice@oxfam.dk eller ring 53 83 15 73.

Flere spørgsmål og svar

Giver du et bidrag til Oxfam Danmark, får du fradrag for hele beløbet op til 18.300 kr. (i 2023 var beløbet 17.700 kroner)

Læs mere på SKATs hjemmeside: Bidrag til velgørende foreninger

Medlemskontingentet på 120 kr. er ikke fradragsberettiget og bliver derfor ikke indberettet til SKAT. Alt du støtter ud over de 120 kr. er dog fradragsberettiget.

Nej, det gør du ikke, da donationer fra MobilePay registreres som anonyme indbetalinger. Bidragene bliver derfor ikke indberettet automatisk til SKAT.

For at indberette donationen, skal vi bruge følgende detaljer:

  • Beløb

  • Transaktionsnummer

  • Dato for donationen

  • Navn

  • Adresse

  • CPR-nummer

Du finder de fleste detaljer i din MobilePay app:

1. Åbn din MobilePay app

2. Klik på ”Aktiviteter” menuen nederst

3. Klik på den pågældende donation

4. Tag et screenshot. Her fremgår både beløb, transaktionsnummer (ID) og dato

Herefter sender du billedet/billederne, dine kontaktoplysninger og at du ønsker skattefradrag til medlemsservice@oxfam.dk.

Af sikkerhedsmæssige årsager skal du ikke sende dit CPR-nummer i mailen. Kontakt os i stedet på telefon på 53 83 15 73.