rs347756_safia----isiolo-lpr.jpg

Sådan arbejder vi i Kenya

Vi arbejder på at styrke alliancer af unge, kvinder, lokalsamfund og journalister i Kenya, så de kan presse på for progressive økonomiske forandringer og investeringer i uddannelse, ligestilling og den grønne omstilling.

80.000 kenyanere

der lider under sultkrisen, får støtte af Oxfam Danmark til at overleve

5 civilsamfunds-organisationer

støttes af Oxfam Danmark i at presse på for politiske forandringer

10 procent af befolkningen

tjener mere end den fattigste 90 procentdel

5 procent af BNP

investeres i uddannelse - langt mindre end gennemsnittet for Afrika

I Kenya lider befolkningen under, at den politiske og økonomiske magt er koncentreret hos en meget lille elite, mens udvindingen af naturens ressourcer fører til konflikter, fattigdom og tab af økonomiske muligheder.

Sammen med vores partnerorganisationer i Kenya vil vi aktivt påvirke, at landets skatteindtægter investeres i lige adgang til uddannelse, et offentligt sundhedssystem, ligestilling mellem kønnene og den grønne omstilling.

Vi støtter desuden lokalsamfundene i at handle på klimaforandringernes konsekvenser og deres arbejde for en øget klimafinansiering på både lokalt og nationalt plan.

Sult- og fødevarekrisen i Kenya og Østafrika er drevet af klimaforandringer, covid-19 og økonomisk ulighed, og det forværres dag for dag. Oxfam opfordrer alle donorer til hurtigst muligt respondere på FN's humanitære appel og skaffe midler til lokale organisationer så hurtigt som muligt.
Gabriela Bucher
Administrerende Direktør, Oxfam International

I vores arbejde for en lige adgang til offentlig uddannelse kæmper vi for at forbedre kvaliteten af undervisningen, styrke det offentlige uddannelsessystem og bekæmpe privatiseringen af det kenyanske skolesystem.

Derudover engagerer vi os i humanitære indsatser i landet. Det gør vi ved at hjælpe de hårdest ramte, styrke deres modstandsdygtighed og forbedre det lokale og nationale beredskab over for fremtidige kriser.

Oxfam Danmarks mål

  • Styrke civilsamfundet i at presse på for en øget progressiv beskatning og en stærkere finansiering af sociale ydelser
  • Styrke den offentlige kvalitetsuddannelse med fokus på køn og ligestilling
  • Finansiering af klimaretfærdighed og implementering af klimainitiativer på lokalt niveau
  • Hjælp til folk i nød gennem adgang til rent vand, sanitet og hygiejne samt kontante overførsler, så folk har råd til mad.

Støt Kenyas uafhængige journalister

Undersøgende journalister i Kenya arbejder for at øge offentlighedens bevidsthed og den politiske opmærksomhed på landets økonomiske ulighed.

Det gør de blandt ved at bringe sager om skattely og økonomisk kriminalitet frem i lyset.

Gennem vores partnerorganisationer støtter vi journalisternes arbejde med at lægge pres på regeringen og lokale myndigheder for at skabe en mere inkluderende og progressiv økonomisk politik i Kenya.

Giv et bidrag eller støt fast

Hver donation er et konkret bevis på, at du er en del af kampen for en mere retfærdig verden. Som støttemedlem donerer du et fast beløb hver måned – du bestemmer selv, hvor meget.

Hvor ofte vil du støtte?
Vælg beløb
Valgfrit beløb

Fakta om Kenya

  • 68 procent af Kenyas nationale budget går til betaling af gæld
  • 15,9 millioner kenyanere lever under fattigdomsgrænsen
  • Kun 5 procent af Kenyas BNP investeres i uddannelse - det er blandt det laveste for alle lande i Afrika
  • 2,9 millioner kenyanere har akut brug for nødhjælp på grund af tørke- og sultkrisen
the_tax_dialogue.jpg
Læs også: Nu skal kenyanske virksomheder tale om skat
Siden 2014 har Oxfam Danmark haft held til at samle toneangivende danske virksomheder for at tale om, hvordan man investerer ansvarligt i fattige lande og betaler en retfærdig skat. Resultaterne har været så gode, at vi nu afprøver konceptet i Kenya og Ghana.
Læs mere