rs116109_portrait-of-ammar-is-an-olive-farmer-in-gaza-city.-his-land-has-been-bulldozed-three-times-by-the-israelis.jpg

Sådan arbejder vi i Palæstina

Vi arbejder på at give unge mænd og kvinder mulighed for at finde job inden for den grønne omstilling og give dem træning og færdigheder, der styrker modstandskraften i deres lokalsamfund.

9 grønne værdikæder

indenfor landbruget er dækket af Oxfam, heriblandt dadler og oliven.

2 lokale virksomheder

i Palæstina samarbejder med Oxfam Danmark om at støtte de unge mennesker.

185 unge

får støtte og hjælp af Oxfam Danmark til at komme i arbejde.

Den palæstinensiske økonomi vil aldrig blive bæredygtig under de eksisterende forhold, da de israelske restriktioner og besættelse ikke tillader palæstinensisk kontrol over egne ressourcer eller økonomi.
Strategisk ramme - Danmark-Palæstina, 2021-2025
Udenrigsministeriet

Én ud af tre palæstinensere lever i fattigdom, og udsigten til en sikker og anstændig fremtid er stærkt begrænset på grund af den israelske besættelse. Vores arbejde i Palæstina fokuserer på de unges behov og forhåbninger.

Næsten halvdelen af den palæstinensiske befolkning er afhængig af nødhjælp, og knap to millioner mennesker er fanget i Gaza med ringe adgang til basale nødvendigheder og økonomiske muligheder.

Uden adgang til job er det umuligt for de unge at bygge en fremtid for sig selv og blive aktive medborgere, der kan kæmpe for sine rettigheder.

Derfor støtter vi unge palæstinensiske mænd og kvinder med at få den tekniske og erhvervsfaglige uddannelse og træning, der gør dem i stand til at få et arbejde.

Det vil styrke lokalsamfundene og være med til at opbygge et stærkt og modstandsdygtigt Palæstina.

edited_gaza_abaca_ritzau_scanpix.jpg
Hjælp civilbefolkningen i Gaza
Den voldelige eskalering har efterladt civilbefolkningen i Gaza i en desperat og umenneskelig situation uden mad, vand og tag over hovedet – og ingen steder at flygte hen. Det er en humanitær katastrofe.
Send nødhjælp

Oxfam Danmarks mål

  • At støtte unge palæstinensiske kvinder og mænd i Jordandalen og Gaza til at få de tekniske færdigheder og den uddannelse, der er nødvendig for at få et job i landbrugssektoren
  • At støtte grupper af unge palæstinensere i deres kamp for forandringer og reformer, der kan forbedre deres adgang til uddannelse og økonomiske muligheder
  • At indgå i innovative partnerskaber med den private sektor, som kan fremme ansættelsen af de unge og styrke modstandskraften i det palæstinensiske samfund
  • At støtte grønne og bæredygtige initiativer, der styrker modstandskraften i lokalsamfundene

Fakta om Palæstina

  • Palæstina har været ulovligt besat af Israel siden 1967.
  • Alle vandressourcer er under israelsk militærkontrol.
  • To tredjedele af palæstinensisk landbrugsjord på Vestbredden er under strenge restriktioner fra Israel.
  • Kun én ud af tre nyuddannede kommer i arbejde, og for kvinder er situationen endnu sværere.