Sådan arbejder vi i Palæstina

Vi arbejder på at give unge mænd og kvinder mulighed for at finde job inden for den grønne omstilling og give dem træning og færdigheder, der styrker modstandskraften i deres lokalsamfund.

9 grønne værdikæder

indenfor landbruget er dækket af Oxfam, heriblandt dadler og oliven.

2 lokale virksomheder

i Palæstina samarbejder med Oxfam Danmark om at støtte de unge mennesker.

185 unge

får støtte og hjælp af Oxfam Danmark til at komme i arbejde.

Én ud af tre palæstinensere lever i fattigdom, og udsigten til en sikker og anstændig fremtid er stærkt begrænset på grund af den israelske besættelse. Vores arbejde i Palæstina fokuserer på de unges behov og forhåbninger.

Næsten halvdelen af den palæstinensiske befolkning er afhængig af nødhjælp, og knap to millioner mennesker er fanget i Gaza med ringe adgang til basale nødvendigheder og økonomiske muligheder.

Uden adgang til job er det umuligt for de unge at bygge en fremtid for sig selv og blive aktive medborgere, der kan kæmpe for sine rettigheder.

Derfor støtter vi unge palæstinensiske mænd og kvinder med at få den tekniske og erhvervsfaglige uddannelse og træning, der gør dem i stand til at få et arbejde.

Det vil styrke lokalsamfundene og være med til at opbygge et stærkt og modstandsdygtigt Palæstina.

Den palæstinensiske økonomi vil aldrig blive bæredygtig under de eksisterende forhold, da de israelske restriktioner og besættelse ikke tillader palæstinensisk kontrol over egne ressourcer eller økonomi.
Strategisk ramme - Danmark-Palæstina, 2021-2025
Udenrigsministeriet

Den aktuelle situation i Gaza lige nu

Over 1.9 millioner mennesker er ifølge FN allerede blevet internt fordrevet fra deres hjem, og blokaden af Gaza gør det umuligt for folk at flygte, mens tusindvis har mistet livet.

Mange har søgt tilflugt på overfyldte FN-skoler, sover på gaden eller under udstrakte lagner, og der er mangel på både vand, mad, elektricitet, medicin og brændstof, mens flere hundrede deler enkelte toiletter og bad. FN advarer om, at familierne i Gaza er stor risiko for at dø eller blive ramt af et udbrud af infektionssygdomme, hvis ikke forholdene kan forbedres hurtigst muligt.

Før eskaleringen var 80 procent af civilbefolkningen i Gaza allerede afhængig af humanitær støtte for at overleve, og derfor rammer det ekstra hårdt.

Vi arbejder på at hjælpe de 2,2 millioner mennesker, der lige nu er fanget i Gaza. Det er dog ikke muligt at sikre nødhjælp i det omfang, der er brug for, før missilangrebene og volden stoppes, en permanent våbenhvile indtræder og nok nødhjælp kan komme ind.

Indtil da forbereder vores landekontor og 29 medarbejdere Gaza vores langvarige humanitære indsats, mens vi støtter flere af vores lokale partnere, der uddeler hygiejnesæt, madkits, førstehjælpspakker, toiletter, vand, tøj, kontanter og kuponer.

Så snart det er muligt, vil vi blandt andet reparere vand- og spildevandsnetværket, der er blevet ødelagt.

Vi rykker ind med nødhjælp der, hvor det humanitære behov er størst. Vi yder ikke humanitær bistand i Israel i øjeblikket, men samarbejder med en række israelske NGO'er om menneskerettighedsprojekter.

Oxfam har arbejdet i Palæstina siden 1950'erne med forskellige former for nødhjælps- og udviklingsindsatser og er i dag til stede på Vestbredden, i Østjerusalem og Gaza.

I Gaza sørger vi for rent vand, genopbygger beskadigede vandsystemer og forbedrer sanitære faciliteter i store dele af Gaza. Vi støtter også unge piger og kvinder med teknisk træning, så de kan få et arbejde og forsørge sig selv. På Vestbredden arbejder vi blandt andet på at hjælpe unge palæstinensiske mænd og kvinder med at få den tekniske og erhvervsfaglige uddannelse og træning, der gør dem i stand til at få et arbejde inden for den grønne omstilling.

Oxfam Danmarks mål

  • At støtte unge palæstinensiske kvinder og mænd i Jordandalen og Gaza til at få de tekniske færdigheder og den uddannelse, der er nødvendig for at få et job i landbrugssektoren
  • At støtte grupper af unge palæstinensere i deres kamp for forandringer og reformer, der kan forbedre deres adgang til uddannelse og økonomiske muligheder
  • At indgå i innovative partnerskaber med den private sektor, som kan fremme ansættelsen af de unge og styrke modstandskraften i det palæstinensiske samfund
  • At støtte grønne og bæredygtige initiativer, der styrker modstandskraften i lokalsamfundene
Hjælp civilbefolkningen i Gaza
Den voldelige eskalering har efterladt civilbefolkningen i Gaza i en desperat og umenneskelig situation uden mad, vand og tag over hovedet – og ingen steder at flygte hen. Det er en humanitær katastrofe.
Send nødhjælp

Analyser og artikler