Oxfam is shown in the pictures delivering water to shelters in Aleppo city.

Sådan arbejder vi i Syrien og Libanon

Vi yder humanitær assistance til sårbare og opfylder grundlæggende behov såsom adgang til vand og mad, samtidig med at vi opbygger lokalsamfundets modstandsdygtighed over for nye kriser.

5.9 millioner

har akut brug for humanitær assistance i Syrien.

5000+ kvinder og piger

i Libanon har modtaget menstruations-kits af Oxfam Danmark i 2021 og 2022.

81.668 mennesker

i Syrien og Libanon har modtaget humanitær assistance af Oxfam Danmark i 2021.

7 vandsystemer

opgraderes med solenergi af Oxfam Danmark.

Kvinder står konstant i front, når katastrofen rammer. Vi er sygeplejerskerne, mødrene, konerne, hjælpearbejderne, lægerne, rengøringsassistenterne, virksomhedsejerne, lærerne og direktørerne. Vi forventes også næsten altid at redde dagen. Men vi kan og skal ikke forventes altid at redde dagen.
Nour Shawaf
Humanitær Programkoordinator, Oxfam Libanon

Syrien og Libanon er skrøbelige lande, og i Syrien har borgerkrigen efterladt 13,4 millioner mennesker med behov for humanitær hjælp.

Konsekvenserne af konflikt, den økonomisk krise, brændstofkrisen, manglen på vand og begrænsede sundhedsydelser gør levevilkårene i Syrien og Libanon hastigt forværret.

Vi sikrer, at de mest sårbare i Syrien og Libanon får livreddende nødhjælp og muligheden for at leve et bæredygtigt, værdigt og styrket liv.

Vi giver kontanter til de hårdest ramte, så de kan købe mad og dække deres basale behov.

Vi reparerer vandsystemer med fokus på at opgradere dem med solenergi, hvilket er med til at sørge for at sikre adgang til vand og vi dækker folks behov for sanitet og hygiejne.

Vi arbejder med kvinder i sårbare samfund, der udsættes for kønsbaseret vold. Her fokuserer vi på akut krisehjælp, støtter adgangen til at få den rette hjælp, uddanner dem i deres rettigheder og giver dem redskaber til at styrke hinanden.

Vi forbedrer også forholdene for landmænd med mindre landbrug og entreprenører og udvider deres muligheder for at få et bedre livsgrundlag, så de kan forsørge sig selv og bidrage til en stærkere lokaløkonomi.

Oxfam Danmarks mål

  • At kvinder og piger får opfyldt deres menstruationshygiejnebehov, hvilket giver dem både privatliv, værdighed og mere viden.
  • At øge kriseramtes adgang til services og dække deres basale behov
  • At sikre adgangen til vand og sanitet, så folk også bedre kan afværge smitsomme sygdomme.
  • At kvinder - og især voldsramte - har en bedre adgang til beskyttelse og en øget viden om deres rettigheder og muligheder.

Giv kvinder en værdig menstruation

Når kriser og konflikter rammer, er menstruationen en endnu større udfordring for kvinder og piger. Manglende midler, ringe toiletfaciliteter og adgang til vand sammen med den sociale stigmatisering giver kvinder i konflikt dårlige vilkår for at håndtere den månedlige blødning på en værdig måde.

Derfor uddeler vi menstruationskits indeholdene bind, trusser og sæbe, samtidig med at vi uddanner mænd og kvinder om menstruation for at takle stigmatiseringen.

Du kan være med til at sikre, at kvinder ikke behøver at vælge mellem bind og mad.

Vi har brug for din støtte

Du kan være med til at give udsatte kvinder et bedre liv.

Hvor ofte vil du støtte?
Vælg beløb
Valgfrit beløb

Fakta om syriske flygtninge i Libanon og Syrien

  • Siden krigen begyndte i marts 2011, er 6 millioner mennesker blevet internt fordrevet i Syrien, og over 12 millioner er flygtet fra deres hjem.
  • 80 procent af befolkningen i Syrien lever nu under fattigdomsgrænsen.
  • Libanon huser 1,5 millioner syriske flygtninge, som lever i ekstrem fattigdom
  • Libanons historie er præget af borgerkrig og konflikt, og er et af de mest ulige lande i verden, når det kommer til fordeling af rigdom.