Forside / Nyheder / Erfaren udviklingsprofil skal styrke bekæmpelsen af ulighed
Artikel

Erfaren udviklingsprofil skal styrke bekæmpelsen af ulighed

06.03.2020

trine.jpg

Oxfam Danmark henter dansker hjem fra London til job som politisk chef

Udviklingsorganisationen Oxfam Danmark har ansat Trine Pertou Mach som leder af en nyoprettet afdeling for ’policy and advocacy’. Trine Pertou Mach kommer fra en stilling som leder af ’økonomisk udvikling for fred’ hos organisationen International Alert i London. Hun har arbejdet internationalt i 20 år og har tidligere blandt andet været bestyrelsesforkvinde for Mellemfolkeligt Samarbejde og folketingsmedlem for SF.

Generalsekretær for Oxfam Danmark Kristian Weise fremhæver Trine Pertou Machs internationale udviklingsprofil:

”Trine har international ledelseserfaring, mange års erfaring med udviklingsdagsordenen, og indsigt i global politik og økonomi samt programerfaring fra flere NGO’er og internationale organisationer. Hun har dybt kendskab til Christiansborgs beslutningsprocesser og et godt netværk i det danske civilsamfund.”

”Trine vil kunne løfte vores arbejde og sikre, at vi bliver endnu bedre til at understøtte indflydelsesarbejdet blandt vores partnere i syd samt påvirke beslutninger i nord. Jeg ser meget frem til at få hende med på holdet og til sammen at styrke indsatsen på vores dagsordener,” siger Kristian Weise.

Oxfam Danmark styrker det politiske arbejde

Med den nye afdeling vil Oxfam Danmark styrke sammenhængen mellem det politiske arbejde ude i verden og i Danmark. Afdelingen bliver også et videnscenter, der skal styrke kvaliteten og relevansen af organisationens dagsordenssætning.

Trine Pertou Mach ser frem til at opbygge den nye afdeling for policy og advocacy:

”Det bliver med superdygtige kolleger, der har viden og faglig dybde. Kampen mod ulighed er en af de suverænt vigtigste politiske dagsordener i det årti, vi har taget hul på, og Oxfam Danmark placerer sig som en af de mest centrale organisationer i Danmark i det arbejde. Jeg er meget glad for at skulle virkeliggøre ambitionen om at styrke den politiske profil og skabe større synlighed og engagement, for der er virkelig brug for at intensivere indflydelsesarbejdet for global lighed og retfærdighed."

Trine Pertou Mach er uddannet i Statskundskab fra Århus Universitet. Hun har tidligere arbejdet i udviklingsorganisationerne MS og Folkekirkens Nødhjælp samt i Europa-Kommissionen og Institut for Menneskerettigheder. Hun var forkvinde for MS fra 2007 til 2014 og medlem af Folketinget for SF fra 2013 til 2015. Hun kommer fra en stilling som leder af afdelingen for ’økonomisk udvikling for fred’ hos organisationen International Alert i London. Hun tiltræder den nye stilling hos Oxfam Danmark den 1. maj.

Oxfam Danmark arbejder med udviklingsarbejde og er en del af den internationale organisation Oxfam. Målet er at bekæmpe ekstrem ulighed. Der er 70 medarbejdere i København.