Forside / Nyheder / OECDs forslag til skattereform skuffer
Artikel

OECDs forslag til skattereform skuffer

09.10.2019

I dag har OECD udsendt en længe ventet opdatering på de igangværende forhandlinger om tiltag mod skattely og multinationale selskabers skattetricks. Håbet var, at opdateringen ville sætte ind overfor store multinationale selskabers skattetricks og bekæmpe skattely. Oxfam Danmark mener, at udmeldingen er svært skuffende.

Skatteekspert ved Oxfam Danmark, Christian Hallum, udtaler:

”OECD forsøger at sætte ind mod skattely og de store multinationale selskabers skattetricks gennem en mindstesats for selskabsskatten og en omfordeling af skattebetalingerne væk fra skattely og hen til, hvor virksomhederne har en reel aktivitet.

Desværre er det forslag, som OECD i dag har fremlagt særdeles skuffende, ikke mindst for verdens fattigste, der desperat har brug for flere skatteindtægter til uddannelse, sundhed med videre. OECDs forslag søger kun at omfordele en meget lille del af virksomhedernes overskud, og virksomhedernes mulighed for at gemme deres overskud i skattely bliver derfor stort set ikke berørt. Vi forventer ikke, at forslagene vil kunne føre til nævneværdige nye skatteindtægter til udviklingslandene.

Diskussionerne omkring en global mindstesats for selskabsskatten er stadig ikke færdigforhandlet, og vi håber nu at den danske regering vil presse på for en ambitiøs model, der kan sætte en stopper for skattetyveriet.”

Link til OECDs opdatering