Forside / Nyheder / Oxfam Danmark ændrer organisationen for at stå stærkere i kampen for en bedre verden
Artikel

Oxfam Danmark ændrer organisationen for at stå stærkere i kampen for en bedre verden

25.09.2017

Oxfam Danmark har indledt en organisationsforandringsproces, der skal gøre organisationen stærkere i forhold til at løfte vores opgaver og gøre en positiv forskel i verden. Forandringerne indebærer blandt andet ændring af afdelingsstruktur og ansættelsen af to nye afdelingschefer.

”Som ny generalsekretær for Oxfam Danmark har det fra begyndelsen været min vision at videreudvikle Oxfam Danmarks traditionelle styrker og samtidig udvikle nye indsatser ud fra de nye muligheder, Oxfam giver os, og de store forandringer, vi oplever i udviklingsverdenen. Med den nye organisation bliver vi mere ’fit-for-purpose’,” siger generalsekretær Mie Roesdahl, der tiltrådte 1. april i år.

Organisationsforandringerne betyder på den korte bane, at der bliver opslået to spændende lederstillinger til at lede vores fremtidige Internationale Programafdeling og Public Engagement afdeling. Desuden er Lars Koch udnævnt til vicegeneralsekretær med særligt fokus på policy og linket mellem globale og nationale kampagner. Ole Møs fortsætter i den vigtige rolle som director of operations med økonomiansvar.

Organisationsændringerne skal give Oxfam Danmark et styrket fokus på vores rolle i de lande, hvor vi sammen med lokale partnere og Oxfam bidrager til udvikling. Samtidig skal den nye organisation sikre en stærkere sammenhæng mellem programmer, kampagner, policy, kommunikation og fundraising.

Oxfam Danmark er nu fuldt integreret i Oxfam, og Oxfam er ved at have gennemført integrationen i landene til en One Oxfam-model, hvor også Oxfam Danmarks landekontorer er en del af ét Oxfamkontor og arbejder inden for én samlet strategi for landet. Som en del af Oxfam har Oxfam Danmark øgede muligheder for at udvikle vores fokus på ulighed, kvalitetsuddannelse og økonomisk og social retfærdig. Alt det underbygger den nye struktur.

Som noget nyt styrker Oxfam Danmark fokusområdet ”fredsopbygning, rettigheder og inklusion”, hvor vi særligt vil arbejde med kvinders og unges rolle i forhold til at skabe fred. Desuden giver Oxfams rolle som en stærk humanitær organisation mulighed for at udvikle et humanitært mandat, hvor Oxfam Danmark fra 2018 har en humanitær bevilling fra Danida. Her vil fokus særligt være på Sydsudan og Sahel med tematisk fokus på uddannelse i krisesituationer, og samtidig udnytte Oxfams stærke indflydelse i forhold til humanitære kriser og konflikter.

”Oxfam Danmark skal gå forrest og bidrage til nytænkning og forandring sammen med vores tætte samarbejdspartnere i Syd og med nye aktører på globalt og lokalt plan. Vi skal stå stærkt på vores historie og den styrke, den giver os, samtidig med at vi skal være klar til at tænke nyt for at løse de udfordringer, verden står over for i dag,” siger Mie Roesdahl.