Forside / Nyheder / Oxfam rykker sit internationale hovedkontor til Kenya
Artikel

Oxfam rykker sit internationale hovedkontor til Kenya

29.06.2017

Af Malene Aadal Bo

nairobi-view-foto-demosh-creative-commonsny680x453.jpg
Foto : DEMOSH

Det har længe været Oxfams vision, at det globale syd skal spille en langt stærkere rolle i bevægelsens kamp for en verden uden fattigdom og uretfærdighed.

Et vigtigt skridt er at flytte det internationale sekretariat fra Oxford, hvor det har ligget indtil nu, og til et land uden for gruppen af klassiske donorlande. Valget er faldet på Kenya i Østafrika, og forleden blev første afgørende skridt taget, da Oxfams direktør, Winnie Byanyima, og Kenyas udenrigsminister, Amina Mohamed, underskrev en aftale om, at Kenya gerne vil være værtsland for Oxfams internationale sekretariat.

"Det er fantastisk, at en af verdens største og stærkeste internationale NGO'er om lidt har sit hovedkvarter i et afrikansk land. Det er helt på linje med vores principper og værdier og viser, at vi mener det alvorligt, når vi taler om partnerskaber og solidaritet," siger Mie Roesdahl, generalsekretær i Oxfam Danmark.

Aftalen med Kenya indebærer blandt andet visumfrihed for sekretariatets ansatte og retten til at arbejde som ngo i landet.

Det at flytte hovedkvarteret til Nairobi er et led i Oxfams 2020 vision, der blandt andet har som erklæret mål at flytte magt og indflydelse til det globale syd.