Forside / Historier / "Jeg sprang to klasser over"
Historie

"Jeg sprang to klasser over"

01.01.2022

Af Oxfam Danmark

yaw-ramatu-10-aar-matalapo-primary-school-sisssipe-ghana-foto-bertil-suadicani-680x459.jpg
Foto : Bertil Suadicani

Yaw Ramatu er 10 år og går på Matalapo Primary School i Sissipe i Ghana. Hun har før gået på Wing School (Landsbyskole) støttet af Oxfam Danmark.

”Der er normalt ingen skole i landsbyer som min. Så der er ikke mange børn på landet, der har mulighed for at tage en uddannelse.

Heldigvis blev der bygget en landsbyskole tæt på mit hus, kort tid før jeg skulle begynde i skolen, og derfor kunne det lade sig gøre for mig.

Jeg ved, at jeg er meget heldig, og derfor bruger jeg også mange aftener med en lommelygte og mine skolebøger.
Yaw Ramatu
10 år og går på Matalapo Primary School i Sissipe i Ghana

Nu er jeg rykket fra landsbyskolen til den store skole i byen, så hver dag skal jeg gå langt i bagende varme. Det ville have været meget svært for mig, da jeg var lille.

Jeg er ti år, så jeg skulle egentlig gå i fjerde klasse. Men jeg har klaret mig så godt, at lærerne har rykket mig op i sjette.

Mine forældre har aldrig været andre steder end her. De lever af de yams og kassava, de dyrker på vores jord. Hvis ikke det var for landsbyskolen, ville jeg nok få et liv ligesom dem. Det har jeg virkelig ikke lyst til. Jeg vil hellere arbejde som lærer eller sygeplejerske – det vil være meget spændende.

Jeg giver ikke op. Jeg elsker at lære.

Specielt engelsk, så jeg kan tale med alle og komme rundt i Ghana."