Forside / Kampagner / Enorme Græshoppesværme

Enorme Græshoppesværme

graeshopper_svaerm_i_kenya_foto_fao_sven_torfinn_680x453.jpg

Lige nu hærger gigantiske skyer af græshopper det østlige Afrika. De spiser alt på deres vej: træer, buske, afgrøder – alt det, som befolkningen skulle leve af resten af året.

Katastrofen vokser dag for dag. Ifølge FN's fødevareorganisation spiser en mellemstor sværm af græshopper hver dag lige så meget som hele Kenyas befolkning!

Allerede før græshopperangrebet manglede 22 millioner mennesker i Østafrika mad. I disse timer ødelægger skadedyrene den høst, som mennesker og dyr er så afhængige af for at overleve.

Giv en donation nu og hjælp de ramte familier

Store områder i Kenya, Uganda, Etiopien, Somalia, Eritrea og Djibouti er allerede invaderet af græshopperne. Alt tyder på, at Sydsudan – der stadig forsøger at komme ud af borgerkrig og sult – er det næste land, der bliver ramt.

De lokale myndigheder kæmper en brav kamp med hjælp fra FN for at standse sværmene med sprøjtegifte. De mindsker katastrofen. Men det er op ad bakke, og græshopperne formerer sig hurtigt, så der er en risiko for, at sværmene vil blive ved med at vokse helt ind til sommer.

Oxfam støtter ofrene med mad og såsæd for at undgå en ufattelig sultkatastrofe. Samtidig hjælper vi de ramte familier med at kunne købe nye husdyr og – men behovet er enormt. Vi har brug for din hjælp!

Støt i dag og red liv

Gør en forskel - støt Oxfam Danmarks arbejde

Hvor ofte vil du støtte?
Vælg beløb
Valgfrit beløb