Lærerens dag 2017

Foto : Oxfam IBIS

Siden 2004 har Oxfam Danmark og Danmarks Lærerforening sammen markeret Lærerens Dag. Over 100 lande deltager i den internationale FN-dag, ’World Teachers’ Day’, hvor organisationer, politikere, skolebestyrelser, forældre og elever verden over deltager i anerkendelsen og fejringen af lærernes betydning for den enkelte elev og for samfundets udvikling.

Daværende forperson for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen og daværende vice-generalsekretær i Oxfam Danmark, Lars Koch brugte i år dagen på at besøge Brøndbyøster Skole, hvor de blandt andet fik et indblik i, hvordan skolen arbejder med at integrere motion og bevægelse i skolens dagligdag.

Lærerens Dag på de sociale medier

I forbindelse med Lærerens Dag har alle politikere på Christiansborg modtaget et brev fra DLF og Oxfam Danmark. Brevet informerer om lærernes centrale rolle i et samfunds udvikling og opretholdelse. Flere politikere markerede dagen ved at sende en tak for den store indsats, som lærere i Danmark yder hver dag.

På de sociale medier blev også delt en masse fejringer af lærere. Her kunne man læse om lærere, der blev modtaget med flag af elever og forældre, lærere der fik serveret kage og morgenmad og om taler fra skolebestyrelser og –ledere.

Hjælp til lærere i Sydsudan

I forbindelse med Lærerens Dag er der blevet samlet ind til Oxfam Danmarks arbejde med at uddanne lærere i Sydsudan.

En uddannet befolkning er en forudsætning for langsigtet udvikling. Dygtige, engagerede og veluddannede lærere spiller derfor en central rolle i bekæmpelsen af fattigdom og i demokratisk udvikling. Vi er glade for på Lærerens Dag at kunne sætte fokus på vigtigheden af lærerarbejdet og læreres essentielle rolle i at udvikle og forme fremtidens borgere.
Mie Roesdahl
Daværende generalsekretær i Oxfam Danmark.