Lærerens dag 2018

Foto: Emmanuel Museruka

Siden 2004 har Oxfam Danmark og Danmarks Lærerforening sammen markeret Lærerens Dag. Over 100 lande deltager i den internationale FN-dag, ’World Teachers’ Day’, hvor organisationer, politikere, skolebestyrelser, forældre og elever verden over deltager i anerkendelsen og fejringen af lærernes betydning for den enkelte elev og for samfundets udvikling.

Daværende forperson for Danmark Lærerforening, Anders Bondo Christensen og daværende engagementschef i Oxfam Danmark, Per Bjerre besøgte i dagens anledning Skelgårdsskolen i Tårnby, hvor lærerne blev modtaget med rød løber, flag, taler og kage.

På de sociale medier blev også delt en masse fejringer af lærere og igen i år modtog alle politikere på Christiansborg et brev fra DLF og Oxfam Danmark. Brevet informerer om lærernes centrale rolle i et samfunds udvikling og opretholdelse. Flere politikere markerede dagen ved at sende en tak for den store indsats, som lærere i Danmark yder hver dag.

Synkront bifald for lærerne

Clio Online havde også taget initiativ til en happening. Over 20.000 elever overraskede deres lærerne med et kæmpe, synkront bifald landet over.

Hjælp til lærere i Sydsudan

I forbindelse med Lærerens Dag er der blevet samlet ind til Oxfam Danmark´ arbejde med at uddanne lærere i Sydsudan.

Mange børn i Sydsudan er på flugt. De bor i flygtningelejre. Få kommer i skole. Med pengene fra indsamlingen hjælper Oxfam Danmark børn i skole og uddanner gode lærere.