Lærerens dag 2020

D. 5. oktober er det den internationale Lærerens Dag. Vi hylder lærere i hele verden, der hver dag yder en fantastisk indsats for at uddanne børn og unge til dygtige og reflekterende samfundsborgere - vores fælles fremtid. Men alt for ofte glemmer vi at vise, hvor meget vi sætter pris på lærernes arbejde.

Vi har derfor lavet Danmark største takkekort til alle lærere i Danmark. På vegne af de 6.008 danskere, der har skrevet under, siger vi et kæmpestort TAK! Vi har sendt plakater med Danmarks største takkekort til alle skoler i Danmark.

Se, hvordan vi overraskede Camilla på Lærerens Dag

Mens vi i Danmark er tilbage på skolerne efter corona-nedlukningerne i foråret 2020, er store dele af lærere i verdens fattigste lande stadig langt fra at åbne skolerne igen. En af dem er 24-årige Jennifer Akongo. Hun er lærer i det flygtningeområde i Uganda, som vi besøgte med LæseRaketten sidste skoleår. Mere end noget andet ønsker hun at genoptage hverdagen med eleverne.

Lige nu har Jennifer og de andre lærere brug for helt basal corona-beskyttelse som mundbind og håndsprit, så de sikkert kan komme ud til eleverne. Og de har brug for lærermaterialer for at få hjemmeundervisningen til at fungere.

Jo længere tid, eleverne mister i skolen på grund af corona, desto større er risikoen for, at de aldrig vender tilbage. Jennifer og kollegaerne kæmper en brav kamp for at sørge for, at eleverne ikke dropper ud af skolen under corona. Men det er under vanskelige arbejdsforhold uden adgang til internet, radio eller tv.

Lærerne må cykle eller vandre rundt og banke på hjemme hos hver enkelt elev og tilbyde dem hjemmeundervisning. Dette tilbud betyder alverden for elevernes fremtid. Men det tager lang tid og det er farligt, for Jennifer risikerer selv at blive smittet på vejen – og hun risikerer at smitte sine elever, hvis ikke hun passer på. Derfor samlede vi sammen med danskerne ind til genanvendelige mundbind til lærere og elever for at sikre en tryg og sikker hjemmeundervisning. Det lykkedes at samle 64.490 kr. ind.

En stor tak til Jennifer, Camilla og alle verdens lærere fra Oxfam Danmark og Hele Verden i Skole.