Danmarks indsamling 2016

IBIS var med, da Danmarks Indsamling i februar samlede ind til kampen mod ekstrem fattigdom. Af de indsamlede 98 millioner kroner går over tre millioner kroner til IBIS’ projekt i Liberia

Hr. Skæg var der. Og Mette Blomsterberg, Bubber, Sonja Richter og selv Kronprinsen havde taget en lørdag aften ud af kalenderen for at hjælpe danskerne med at hjælpe verdens fattigste. Det var 10. gang, at landets 12 største humanitære organisationer sammen med Danmarks Radio afholdt den store Danmarks Indsamling, og endnu en gang viste danskerne deres store vilje til at yde et bidrag til kampen mod fattigdom. Helt præcis 97.870.606 millioner kroner lød det endelige resultat på, da aftenens værter Lise Rønne og Ulla Essendrop rundede showet af.

De kaldte alle aftenens frivillige frem på scenen for at sende en fælles tak til de mange danske privatpersoner og virksomheder, der havde bidraget til det flotte resultat. Det var også 10. år, at IBIS’ kommunikationschef Annelie Abildgaard var at finde blandt de mange, der bag kulissen var med til at få showet til at køre.

IBIS har været med siden begyndelsen. Og de penge, som vi ad denne kanal har indsamlet til vores forskellige projekter, har i årenes løb gjort en enorm forskel for rigtig mange af verdens fattige og sårbare mænd, kvinder og børn.
Annelie Abildgaard
Kommunikationschef i IBIS

IBIS’ andel af årets indsamlede midler er på godt tre millioner kroner, som går til at støtte Liberias unge til at bringe sig selv og deres land videre efter ebolaens hærgen.

Pengene fra dette års Danmarks Indsamling går blandt andet til at støtte to ungdomsnetværk i Liberia. De hører hjemme i nogle af de områder, der ikke blev så hårdt ramt af ebolaen – til dels takket være de unges arbejde med at begrænse spredningen. “Da hele samfundet blev lammet, bydele spærret af, skoler lukket, og folk efterladt alene for at dø af ebola, var det især borgerkrigsgenerationens børn – de unge, der ellers ofte er uden uddannelse og indtægt – der tog fat og gjorde en forskel,” siger IBIS’ landedirektør i Liberia Anne-Catherine Bajard.

“De fandt sammen, tog ansvar og organiserede det hårde og livsfarlige arbejde med at forebygge og oplyse om ebola. Mange af dem fik her deres første erfaringer med at samarbejde og organisere sig. Og de så, hvilke forandringer det kan skabe. Den erfaring vil de nu bruge til at bekæmpe fattigdom – og det vil IBIS hjælpe dem med,” siger hun. Helt konkret får de unge blandt andet et sted at mødes og computere og internetadgang, så de kan samle viden og kommunikere. Og så får de undervisning i deres rettigheder og muligheder som aktive borgere.

2016-oxfam-ibis-artikel-foto-line-bechmann.jpg
Det gik pengene til
Liberias unge mangler både uddannelse, indflydelse og fremtidsmuligheder. Med pengene fra Danmarks Indsamling 2016 har Oxfam Danmark givet unge mænd og kvinder mulighed for at skabe en positiv forandring for sig selv og deres samfund.
Læs mere
danmarks-indsamling.jpg
Om Danmarks indsamling
En gang om året går 12 humanitære organisationer og DR sammen og samler ind for at hjælpe mennesker i nogle af verdens fattigste lande med at opnå FN’s Verdensmål. Oxfam Danmark har været med siden 2016 og er det igen i år.
Læs mere