Danmarks indsamling 2021

Klimaforandringer truer Wayuufolket i Colombia. Med penge fra årets Danmarks Indsamling vil vi sikre rent vand på skolerne, hvor børnene også skal lære, hvad de kan gøre for at overleve som folk, når klimaet ændrer sig.

rikke_edits_2_of_2_680x453.jpg
Foto: Andrés Cardona

Det naturlige vandreservoir bag landsbyen Malaky siger egentlig det hele. I generationer har indbyggerne hentet deres vand her, men nu er det næsten tørret ud – ligesom alt andet i det nordligste Colombia.

Siden Danmarks Indsamling blev afholdt første gang i 2007, har danskerne bidraget med mere end en milliard kroner, der har hjulpet mere end syv millioner mennesker til en bedre tilværelse.

Indbyggerne mærker i allerhøjeste grad klimaforandringerne. De har altid indrettet sig efter den barske natur, men de seneste årtier er vejret gået amok. Væk er den årlige regntid – i stedet er der én lang tørketid, afbrudt af voldsomme byger, som skyller alt væk. Men Wayuufolket nægter at give op og er opsat på at finde måder at overleve på. Det vil Oxfam Danmark støtte dem i via pengene fra den store landsindsamling, Danmarks Indsamling, der kulminerer ved en særlig tv-begivenhed lørdag 6. februar 2021.

Pengene skal gå til kvindeorganisationen Fuerza de Mujeres Wayuu, som vil udvikle undervisningsmaterialer om klimaforandringer, så de store børn i området kan forstå, hvad der sker, og blive dygtige til at tilpasse sig den nye virkelighed.

Målet er at støtte Wayuufolket i deres arbejde for at leve i harmoni med deres traditionelle verdensforståelse – under de nye vilkår, som klimaforandringerne byder dem.
Grethe Markussen
Senior Uddannelsesrådgiver i Oxfam Danmark
danmarks-indsamling.jpg
Om Danmarks Indsamling
En gang om året går 12 humanitære organisationer og DR sammen og samler ind for at hjælpe mennesker i nogle af verdens fattigste lande med at opnå FN’s Verdensmål. Oxfam Danmark har været med siden 2016 og er det igen i år.
Læs mere