Danmarks Indsamling: Nu har Wayuu-børnene rigtige skoler

danmarks_indsamling_nu_har_wayuu-boernene_rigtige_skoler.jpg
Piger med traditionel ansigtsmaling.

Vores arbejde nytter! Det er området La Guajira i det nordlige Colombia et bevis på.

Carmen Frías er lærer på skolen i landsbyen El Rocío, hvor eleverne tidligere ikke havde andet end et tag at sidde under.

skaermbillede-2022-09-28-kl.-19.35.19.jpeg
Nu har Wayuu-børnene rigtige skoler.
Vi måtte flytte os med solen for at kunne undervise
Carmen Frías
Lærer på skolen i landsbyen El Rocío

Men sådan er det ikke længere.

Med pengene fra Danmarks Indsamlingen, som Oxfam Danmark er en del af, har vi i 2020 kunnet bygge hele seks skoler til en række landsbyer - og skolerne er ikke kun en gevinst for eleverne, men for hele samfundet.

I El Rocío er elevtallet steget fra 12 til 40, og de kommer også fra nærliggende landsbyer på grund af den nye, fine skole. Eleverne modtager nu også mad, der laves i huset ved siden af. Når der er mere end 20 elever på skolen, kan de nemlig få mad fra staten.

Klimaforandringer udfordrer

Vi er også med i Danmarks Indsamling i år, hvor pengene fortsat vil gå til Wayuu-folket i La Guajira.

Området er nemlig hårdt ramt af klimaforandringer.

Væk er de mange vandhuller med rent vand. Enten er der én lang tørketid, hvor alting tørrer ud, eller også er der voldsomme byger i månedsvis, der oversvømmer alt og skyller både veje og afgrøder væk.

Uden vand kan Wayuu-folkets børn ikke komme i skole. Det er nemlig ofte dem, der må gå i flere timer for at hente vand ved det nærmeste vandhul - steder hvor både dyrene drikker, børnene bader, og kvinderne vasker tøj.

Flere elever har derfor svært ved at finde tiden til at komme i skole og lave lektier, eller også bliver de syge af det urene vand, og det er en kæmpe udfordring for børnene, familierne og for samfundet.

Generationer af unge kommer til at halte bagud i uddannelsessystemet og de er i stor risiko for at droppe ud af skolen.

Med indsamlingspengene vil vi sikre rent vand til samfundet og i skolerne, hvor børnene også skal lære, hvad de kan gøre for at overleve som folk, når klimaet ændrer sig.

Tak for jeres støtte - det gør en verden til forskel for rigtig mange børn!

Læs mere om indsamlingen og vær med til at støtte børnene.

danmarks_indsamling_2023.jpg
Læs også: Adgang til vand er en forudsætning for at børn kommer i skole
Vand er en luksus i La Guajira i Colombia, hvor mange børn hver dag må vandre i timevis for at skaffe vand til familien – og det går ud over deres skolegang.
Læs mere her
danmarks_indsamling2023.jpg
Se med den 4. februar
Årets Danmarks Indsamling sendes lørdag den 4. februar fra klokken 19.00-24.00, hvor du kan være med til at støtte vores arbejde for sårbare og udsatte børn.
Læs mere