Forside / Partnerskaber / Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram / Coronakrisen: Jobportal giver jordans unge en chance

Coronakrisen: Jobportal giver jordans unge en chance

Sana'a Abbadi er en af de unge jordanere, der er glad for at kunne bruge tiden under corona-krisen til at dygtiggøre sig og søge efter job.
Sana'a Abbadi er en af de unge jordanere, der er glad for at kunne bruge tiden under corona-krisen til at dygtiggøre sig og søge efter job.
Foto : Privat

Med nedlukning af arbejdspladser, uddannelsessteder og de fleste offentlige rum, har unge i blandt andet Jordan fået tid til overs. Tid, som organisationen Leaders of Tomorrow på sociale medier opfordrer de unge til at bruge til at dygtiggøre sig i stedet for at se fjernsyn og lave ingenting.

Organisationen er en af Oxfams partnere i Jordan og støttes blandt andet gennem Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram, fordi de også til hverdag spiller en vigtig rolle i at hjælpe unge til at dygtiggøre sig og få adgang til arbejdsmarkedet.

Kampagnen og rygtet om det nye undervisningsindhold, som blev lagt ud på organisationens jobportal FORSA, fik de unge til at strømme til. 8.000 nye brugere hver dag, flere dage i træk.

“Størstedelen af regionens unge er lige nu hjemme og efterspørger meningsfulde ting at foretage sig. For dem betyder det meget at kunne få relevant, gratis onlineundervisning, som den vi tilbyder,” siger projektleder Almudaffar Shoubaki.

Nu har platformen halvanden million brugere fra både Jordan og en lang række nabolande – unge mænd og kvinder, som benytter siden til at finde og søge job, finde internationale uddannelses- og praktik muligheder og i stigende grad også til at dygtiggøre sig.

Nu har jeg noget meningsfuldt at lave

En af de nye brugere er Sana’a Abbadi, en ung kvinde, som havde job i en ngo, men blev arbejdsløs, da et nyt projekt blev udsat på ubestemt tid på grund af corona-krisen. Nu bruger hun portalen til at lede efter et nyt job samtidig med, at hun tager andre kurser for at dygtiggøre sig.

”FORSA hjælper mig igennem en svær tid ved at give mig noget meningsfuldt at lave, mens jeg er tvunget til at være herhjemme. Jeg lærer nye ting, som forhåbentlig vil hjælpe mig med at komme hurtigt i arbejde igen,” siger Sana’a, der er alenemor til en lille dreng.

Leaders of Tomorrow etablerede jobportalen I 2011 for at lette unges adgang til uddannelse og arbejde i en region, hvor ungdomsarbejdsløsheden mange steder er på mere end 25 procent. Portalen indeholder lige nu tusindvis af job-, praktik- og uddannelsestilbud, og for tiden også en udvidet portefølje af online undervisning.

“Vi gør, hvad vi kan for at lave forløb, artikler, videoer og andet indhold, som kan hjælpe de unge til at få det bedste ud af en meget svær situation,” siger Almudaffar Shoubaki.

Se mere på For9a