Forside / Støt / Hjælp ofrene for krigen i Ukraine
kai-pfaffenbachreutersritzau-scanpix.jpg

Giv et bidrag eller støt fast

Hver donation til Oxfam Danmark er et konkret bevis på, at du er en del af kampen for en mere retfærdig verden.

Støt Ukraine: Mennesker ramt af krigen har stadig brug for din hjælp

Millioner af kvinder, mænd, børn og ældre måtte flygte, efter Rusland invaderede Ukraine den 24. februar 2022.

Krigen har haft frygtelige konsekvenser og fortsætter med at hærge landet. Tusindvis er blevet dræbt, over 14 millioner mennesker er blevet fordrevet, mange ukrainske familier er blevet splittet, og fremtiden er uvis.

Men din støtte er med til at redde liv.

Det gør Oxfam i Ukraine

Indtil videre har vi nået mere end 800.000 mennesker med vores livreddende nødhjælp.

Vi har sørget for, at ukrainske flygtninge bliver mødt af nødhjælpspakker med mad, vand, håndklæder, sim-kort og andre umiddelbare fornødenheder. Vi sørger desuden for god og tilstrækkelig information, sikre zoner og husly samt sprogundervisning og hjælp til at finde arbejde.

Sammen med over 20 lokale partnere har vi opsat mobile teams, hvor sårbare kvinder og ofre for trafficking og seksuel vold vil kunne få hjælp fra advokater, psykologer og socialrådgivere.

I Ukraine leverer vi også rent vand, toiletter, reparerer folks hjem og støtter landmænd med nyt udstyr.

Oxfam er til stede i Ukraine, også i grænseområderne i Polen, Rumænien og Moldova, og hjælper alle flygtninge uanset nationalitet, race, etnicitet, køn eller seksuel orientering.

Sådan kan du støtte

  • Du kan støtte mennesker på flugt ved at bruge donationsformularen her på siden

Når du støtter Oxfam Danmark, sørger vi for, at din donation bliver brugt bedst muligt og giver mest værdi for dem, der har brug for hjælp.

Vi ved desværre, at væbnede konflikter øger kvinder og pigers risiko for at blive udsat for seksuel og kønsbaseret vold.
Katja Kjar-Levin
Humanitær koordinator, Oxfam Danmark

Mest stillede spørgsmål

Giver du et bidrag, får du fradrag for hele beløbet op til 17.700 kr. i 2023 (i 2022 var beløbet 17.200 kroner). Vær opmærksom på at du ikke får skattefradrag for din medlemskontingent på 120 kr. Men alt du støtter derudover er fradragsberettiget.

Læs mere om skat og skattefradrag på donationer.

Nej, det gør du ikke. Men du kan læse om, hvordan du får det her.

rs353175_ukraine-conflict_-1-year-on.jpg
Annas hus blev bombet: Har fået dør og nye vinduer af Oxfam
"Jeg havde bare en stærk fornemmelse den dag, at jeg var nødt til at flygte. Så jeg tog til hen til en vens beskyttelsesrum. Klokken fire om morgenen blev mit hus ødelagt. Det var en meget svær situation. Da jeg så huset, var det som om, jeg var død, selvom jeg stadig var i live. Jeg så bare på mit barn og vidste, at jeg måtte passe på ham. Han græd. Han ville hjem. Takket være jer er vi hjemme igen. Vi har fået nye vinduer og en dør. Det er fantastisk at være hjemme, men jeg er så bange for, at det kan ske igen."
rs340672__obe6274.jpg
Natalia flygtede med sin lille søn: Må ikke vende tilbage
Da krigen nåede Natalias by, så hun ingen anden udvej. Sammen med sin 9 måneder gamle søn Alexey flygtede den unge mor til Polen, hvorefter hun fortsatte til Tyskland. Men Natalia, som er en del af roma-folket, savnede sin mand og følte sig fortabt. Derfor forsøgte hun at vende tilbage til Ukraine. Men fordi Natalia er født i Moldova, har hun ikke et ukrainsk pas og må ikke længere komme ind i det krigsramte Ukraine. Sammen med sin søn har hun fundet tilflugt i et af Oxfams modtagecentre, og her forsøger vores medarbejdere at gøre alt for at hjælpe Natalia og hendes søn videre.
rs340664__obe6332.jpg
Manden kæmper i Ukraine: Irina og hendes drenge får hjælp af Oxfam
Irina flygtede fra krigen i Ukraine med sønnerne Sadar på fire og Nadar på 13, der begge har problemer med synet og brug for meget pleje. "Jeg kan ikke være væk fra mine børn i lange timer hver dag, de har endnu mere brug for mig, da de har været rædselsslagne over al volden i vores hjemby Ternopil. De er stadig meget bange og har mareridt," fortæller Irina, der har fundet sikkerhed i Oxfams Ukrainian House ved den polske grænse. Oxfam har støttet familien med husly, sikkerhed, mad, vand og andre basale fornødenheder.