Forside / Kampagner / Lærerens Dag

Lærerens Dag

laerenrens-dag-2023.jpg

Den 5. oktober er FN’s internationale lærerdag

Over hele verden bliver lærere på denne dag anerkendt for deres store og gode arbejde, og for den enorme betydning de har for samfundet.

I over 100 lande fejres Lærerens Dag 5. oktober. Fokus er på lærerens vitale rolle både som underviser, men også som medvirkende til at udvikle aktive medborgere i et moderne samfund. Lærerens Dag er også med til at sætte fokus på, at uddannelse er en fundamental menneskeret. Herunder kan du finde materialer, kontaktoplysninger og inspiration til Lærerens Dag.

Lærergerningens vilkår er meget forskellige rundt omkring i verden, og mange steder er behovet for bedre skolegang kolossalt. Der er i dag globalt stadig mange millioner børn, der ikke kommer i skole. Dette skyldes blandt andet en katastrofal mangel på lærerkræfter.

Det er det internationale lærerforbund, Education International, som hvert år koordinerer lærerdagen på globalt plan. I Danmark er det Danmarks Lærerforening og Oxfam Danmark, der arrangerer Lærerens Dag. Sammen ønsker vi at sætte fokus på vigtigheden af lærerarbejdet, der i Danmark er med til at udvikle og forme fremtidens borgere, og som i udviklingslande spiller en kæmpe rolle i bekæmpelse af fattigdom.

tema_uddannelse_2.jpg
Vi kæmper for kvalitetsuddannelse for alle
En god uddannelse er en forudsætning for at kunne udleve sit potentiale som mennesker. Det giver børn og unge en mulighed for en fremtid og et arbejde i deres eget land. Vi arbejder for bedre skoler og bedre undervisningsmaterialer i både Afrika, Latinamerika og Asien.
Læs mere om vores arbejde