Forside / Kampagner / Lærerens Dag / Lærerens Dag verden over

Lærerens Dag verden over

Lærerens Dag er en global mærkedag, der fejres på forskellige måder i over 100 lande. Mange lande arbejder sammen med UNESCO om at arrangere kulturelle og politiske aktiviteter. Generelt benyttes dagen til at skabe opmærksomhed omkring lærernes vigtige rolle i samfundet og de uddannelsesmæssige problemer, der er udfordringen for de enkelte lande.

laerer_tak2.jpg

Fodbold, politik og vandreture

I Burkina Faso arrangerer National Union of African Teachers for eksempel en fodboldturnering mellem lærere og journalister.

I Tyskland bruges dagen, som i mange andre lande, til at tage politiske debatter op og sætte fokus på undervisningens dårlige kvalitet grundet lærermangel.

På Fillipinerne udskriver ACT (Alliance of Concerned Teachers) essaykonkurrencer for både lærere og elever og sætter et teaterstykke op med titlen ”samfundets lærere”. ACT arrangerer også politiske aktiviteter og tager debatten op om finansieringen af den nationale handleplan for Uddannelse for Alle.

I Slovenien markeres dagen med forskellige kulturelle arrangementer, såsom koncerter, opvisninger, museumsbesøg, udstillinger og en vandretur på et bjerg.

Sri Lanka arbejder sammen med UNESCO om at offentliggøre materiale om dagen, og lærere, der har været ansat i mere end 25 år, modtager en pris.

I Vietnam giver elever på denne dag deres lærere blomster, små gaver, bager en kage eller udtrykker deres taknemlighed ved at skrive et digt.