Kampen mod skattely

skattely-danmark-2011-680x453.jpg
IBIS sætter skattely på dagsordenen.

Siden 2008 er en helt ny sag kommet på dagsordenen i IBIS: Vi kæmper for at lukke skattely og skabe åbenhed, så absurd rige og multinationale selskaber husker at betale deres fair andel til fælleskassen – så er der nemlig penge nok til uddannelse af verdens fattigste.

Vores arbejde foregår både herhjemme og ude i verden. For eksempel var vi i 2011 med til at lancere en rapport i Sierra Leone, der var afgørende for en senere lov om øget beskatning af landets diamantsektor. Og sammen med en partner var vi sidste år med til at afsløre, hvordan ulovlige pengeflow i løbet af ti år kostede Ghana 3,86 milliarder dollars – og siden er vi kommet i dialog med myndighederne om at stoppe problemet.

Herhjemme var vi nogle af de første, der begyndte at tale om skattely. Vi har kørt kampagner og arbejdet sammen med journalister, politikere og erhvervsliv. Og ikke mindst har de frivillige gjort en stor indsats for at sætte skub i debatten blandt danskerne – hvilket må siges at være lykkedes!

penge_kolding_kommune_kopi_3.jpeg
Stop skattely i din kommune og region
Oxfam arbejder for at bekæmpe skattely i samarbejde med politikere og borgere. 25 kommuner og to regioner indtil videre har valgt at gå ind i kampen mod skattely.
Få mere info