Forside / Arrangementer / Forging Futures – et globalt uddannelses-klima event (online deltagelse)
Arrangement

Forging Futures – et globalt uddannelses-klima event (online deltagelse)

Vi lever lige nu i vor tids største kriser. Med en global læringskrise, der sætter økonomier og liv på spil, forværres uligheden yderligere af klimakrisens ødelæggelser. Børn og unge, særligt piger, er mest udsatte for klimapåvirkninger, men er samtidig de vigtigste aktører i at skabe en grønnere og mere bæredygtig fremtid.

Dato
6.10.2023 kl. 9:00 - 16:00
Sted
Online foran din computer
Arrangør
Oxfam og Global Partnership for Education
gladys-asare-akusua-teacher-savalegu-gmjhs-ghana-foto-lotte-aersoe.jpg

Omkring 1 milliard børn - næsten halvdelen af alle børn i verden - lever i lande med "ekstremt høj risiko" for virkningerne af klimaforandringer. Uddannelse giver børn viden til at afbøde disse virkninger, og er en af de mest kraftfulde og uudnyttede drivkræfter i at sikre overgangen til grønnere samfund rundt om i verden. Uden kvalitetsuddannelse for alle vil antallet af dødsfald på grund af klimaet stige dramatisk, samfund vil ikke tilpasse sig, og klimamål vil fortsat ikke blive opnået. Seriøse investeringer i omstilling af uddannelsessystemerne er den største uudnyttede ressource til håndtering af klimakrisen.

Vi skal planlægge en fremtid, hvor alle børn kan fortsætte med at lære, og hvor uddannelse hjælper med at redde planeten.

Så kom og vær med til et hybridt, højniveau arrangement, der finder sted i Danmark og online, i hælene på Pre-COP Afrika-topmødet i Kenya og forud for COP28, som UAE er vært for. Dette event vil samle klima- og uddannelsesaktører på højeste niveau i en forpligtelse til at støtte og løse disse dobbelte udfordringer - de to største børnerettighedskriser i vores tid.

Program:

Tbc

Tilmelding

Tilmeld dig til arrangementet her. Inden arrangementet bliver afholdt, sender vi dig en mail med et link, så du kan deltage virtuelt.