Forside / Nyheder / Facebook, foredrag og fantastiske filmaftener
Artikel

Facebook, foredrag og fantastiske filmaftener

11.01.2017

På folkemødet på Bornholm var der stor opbakning fra Oxfam IBIS' frivillige.
På folkemødet på Bornholm var der stor opbakning fra Oxfam Danmarks frivillige.
Foto : Sebastian Chatham

Der er kommet flere frivillige til Oxfam Danmark i det sidste år. Deres arbejde med at engagere danskerne er afgørende for organisationen. I 2015 var de i kontakt med mere end 75.000 mennesker. Her er et udpluk af, hvad de lavede

"Som civilsamfundsorganisation, der bekæmper global ulighed og fattigdom, er det folkelige engagement helt centralt for Oxfam Danmark. Jo flere, der kender og bakker op om vores visioner, desto stærkere står vi, når vi skal presse på for en mere retfærdig fordeling af verdens ressourcer. De frivillige er hvert år i dialog med mange tusind danskere." Sebastian Chatham Kampagnekoordinator, Oxfam Danmark

Til folkemøde på Bornholm

I år var Oxfam Danmarks frivillige for første gang til stede på Folkemødet på Bornholm.

Sammen med Mellemfolkeligt Samvirke samlede vi underskrifter ind mod skattely, og vi deltog i masser af debatter – blandt andet da udenrigsministeren præsentere - de regeringens nye udviklingsstrategi.

Coldplay-koncerter

Oxfam var inviteret med på det britiske rockband Coldplays verdensturné, hvor vi samlede underskrifter ind til den globale Stand As One-kampagne i solidaritet med verdens flygtninge.

Så de frivillige fra Oxfam Danmark var selvfølgelig med, da bandet ramte København i starten af juli.

Og vi var gode – faktisk slog vi rekord og samlede flere underskrifter ind på en enkelt aften end noget andet sted i Europa.

Flygtningebørn i skole

Det var ikke mindst takket være de frivilliges indsats, at vi kunne aflevere mere end 10.000 underskrifter til udenrigsministeren for at få alle verdens flygtningebørn i skole.

De støttede op om kampagnen ved at være til stede foran Christiansborg, hvor de blandt andet samlede underskrifter ind.

Ny opstart i Aalborg

Egentlig blev frivilliggruppen i Aalborg lukket ned i sommeren 2015 – men en lille gruppe studerende nægtede at give op, og i starten af 2016 fik de ved egen hjælp banket en lokalafdeling på benene igen.

De har allerede været på gaden flere gange, vist film i Studenterhuset og deltaget i debatmøder.

Latinofilm

Det succesfulde Latinofilmkoncept sam- lede mere end 500 mennesker i København og Aarhus i 2015 for at se og diskutere film fra Latinamerika.

Og de gode takter fortsatte ind i 2016, hvor Aalborg kom med på vognen – da frivilliggruppen her afholdt sin første filmfremvisning, var interessen så overvældende, at vi måtte lukke helt for tilmeldingerne.

Officielt kampagnemateriale

I første omgang var det mest til internt brug, da de frivillige i Aarhus producerede fotos og video i forbindelse med overgangen fra IBIS til Oxfam Danmark i juni.

Men materialet var så godt, at vi endte med at bruge det i Oxfam Danmarks officielle kampagne om navneskiftet på de sociale medier.

Succesfuld hvervning

I 2015 afholdt vi fem infomøder rundt om i landet, og i alt mødte 127 mennesker op, der var interesserede i at blive frivillige hos os.

Ved udgangen af året var vi derfor oppe på 111 såkaldt ’kernefrivillige’ – den hårde kerne, der sørger for, at hjulene drejer rundt.

Derudover var der omkring 120 lidt mere løst tilknyttede frivillige, der gav en hånd med, når der var brug for det ved kampagner og arrangementer.

Klimademonstration

I november demonstrerede mennesker over hele verden i den store klimamarch for at råbe politikerne op før klimaforhandlingerne i Paris.

I Danmark gik omkring 600 aktivister på gaden, heriblandt en god håndfuld frivillige fra Oxfam Danmark.

#TakSkat

Der var selvfølgelig masser af frivillige involveret i skattekampagnen i foråret.

De indsamlede blandt andet underskrifter og producerede indhold til de sociale medier.

Verdens bedste morgenfest

Verdens bedste nyheder er et koncept, hvor ngo’er, virksomheder og offentlige myndigheder går sammen for at fejre den gode udvikling, der sker i verden.

En gang om året plejer Oxfam Danmark at dele aviser og morgenmad ud på Rådhuspladsen i København – men i år skruede vi lige lidt op:

Det lykkedes os at stable en kæmpestor mor - genfest på benene med 1.200 deltagere, som dansede til dj-musik, hørte det glade budskab og drak gratis kaffe.

Omkring 40 frivillige var med til at gøre det muligt.