”En god skole og en god lærer skal være for alle, ikke kun os i Danmark.” Sådan sagde en 6. klasseelev på Damhusengens Skole til Børne- og undervisningsministeren Mattias Tesfaye, Børne- og undervisningsordfører, Astrid Krag (S), Danmarks Lærerforenings formand, Gordon Ørskov Madsen og Oxfam Danmarks politiske chef, Laust Leth Gregersen. Skolen havde besøg på Lærerens Dag d. 5. oktober for at fejre dagen og lærernes vigtige arbejde.
6. klasseeleverne fra Damhusengens Skole havde op til Lærerens Dag arbejdet med, hvad de synes en god skole er, hvad en god lærer er, hvad der skal til for god undervisning og hvordan skole og uddannelse er med til at skabe positiv forandring for alle i verden.
Efter besøget i 6. klasse og sangen fra 3. klasserne mødtes ministeren med skolens lærere. Her blev vist en fin video, hvor skolens 8. klasse interviewede andre elever om deres lærere. Der var mange rosende ord. Efterfølgende holdt skolens elevrådsformand Ida Creutz tale for lærerne om deres store betydning for eleverne.
Børne- og Undervisningsministeren, Mattias Tesfaye fortalte om, hvordan man i folkeskolen i højere grad skal gå efter kvalitet end kvantitet og at folkeskolen derfor skal sættes fri. Hvordan præcis, vil blive præsenteret i regeringens folkeskoleudspil. Formanden for Danmarks Lærerforening, Gordon Ørskov Madsen, talte om lærerens vigtige rolle for at fællesskabet fungerer, og hans vigtige opgave i at sikre lærerne overskud til god undervisning.
Oxfam Danmarks politiske chef Laust Leth Gregersen rundede fejringen af ved at takke lærerne for deres mangeårige globale uddannelsesengagement. For den solidaritet til alle verdens lærere, som man altid føler hos de danske lærere, og han understregede vigtigheden af, at vi er fælles om at styrke vores samfundsforståelse af en global verden.
“ Danske lærere er for Oxfam lig med solidaritet. I står sammen - ikke bare herhjemme, men med lærere i hele verden. Tusinde tak for det! ”