Forside / Vær med / Bliv frivillig / Kampagnegruppen for retfærdig skat

Frivillig i kampagnegruppen for retfærdig skat

Som frivillig i kampagnegruppen for retfærdig skat er du med til at presse på for at politikere i Danmark og globalt bidrager til at mindske uligheden, og ændre de strukturer som udvider forskellen mellem rig og fattig.

job-og-karriere.gif

Hvert år køber kommuner og regioner ind for 100 milliarder kroner hos private virksomheder. En del af disse penge bliver der aldrig betalt skat af. Nogle virksomheder flytter penge i skattely og undgår på den måde at betale deres fair andel af udgifterne til vores fælles skoler, sygehuse og ældrepleje mv.

Det skønne og meget meningsfulde ved at være frivillig i kampagnegruppen for retfærdig skat i Oxfam Danmark er, at vi arbejder med de lange seje træk i projekter der strækker sig over flere år. Gruppens arbejde skaber forbindelsen mellem det lokale kommunale arbejde frem til nationalpolitikerne, som kører det videre i EU, OECD og FN det vil sige fra lokalt til globalt.
Ninna
Frivillig i kampagnegruppen for retfærdig skat

Hvilke opgaver løser du i kampagnegruppen?

Som frivillig i kampagnegruppen for retfærdig skat hos Oxfam Danmark er du med til at tage kampen op mod skattely på forskellige måder. Du kan læse om de forskellige aktiviteter, vi laver nedenfor.

Aktiviteteter

  • Graverarbejde: Er du frivillig i kampagnegruppen for retfærdig skat er du med at lave grundigt research omkring hvordan kommunerne kan udelukke virksomheder, der gemmer profitten i skattely.
  • Politisk mobilisering: Du er med til at række ud til lokalpolitikere i de kommuner, som endnu ikke har tilsluttet sig Oxfam Danmarks ‘charter for skattelyfri kommuner’, og opfordrer dem til at tilslutte sig.
  • Du er med til at holde kontakten og dialogen med de kommuner, som allerede har skrevet under på charteret.
  • Outreach/kommunikation/presse: Mange af vores frivillige i gruppen, er også ihærdige med at mobilisere opbakning til kampen imod skattely igennem debatindlæg, læserbreve mm.

Sådan er du med

Frivillige i kampagnegruppen for retfærdig skat holder primært til i København, der er dog mulighed for at deltage i gruppen virtuelt, som også andre medlemmer af gruppen allerede gør brug af. Hvis du ønsker at tilmelde dig skal du blot sende en mail til Engagementskoordinator, Amanda Blaabjerg på atb@oxfam.dk.

charter_underskrivelse_aarhus_denmark.jpg
Skattelyfri kommuner
23 kommuner og to regioner indtil videre har valgt at gå ind i kampen mod skattely sammen med Oxfam Danmark. De har underskrevet vores ‘charter for skattelyfri kommuner’ og har dermed at sagt ja til at arbejde aktivt for, at deres kommune stopper handel med virksomheder, som spekulerer i at flytte penge i skattely. Dette arbejde er båret frem af vedholdende frivillige i Oxfam Danmark som bliver ved med at skubbe på for at flere kommuner går aktivt ind i arbejdet med at bekæmpe skattely.
Se kampagne