Forside / Vær med / Skriv under / Bevar udviklingsbistanden
Mofadal with his children

Skriv under og støt forslaget

Skriv under på, at det danske folketing skal holde udviklingsbistanden fri fra besparelser– også når der kommer uforudsete udgifter. Når vi får 10.000 underskrifter, overrækker vi dem til regeringen.

Så mange har allerede skrevet under

Skriv under: Bevar udviklingsbistanden

Klimakatastrofer rammer oftere og oftere verdens fattigste lande – og kaster millioner af mennesker ud i sult og fattigdom. Samtidig får krisen i Ukraine lige nu fødevarepriserne verden over til at fare mod himlen.

Der er mere end nogensinde brug for hjælp.

Alligevel besluttede folketinget for nogle måneder siden at bruge to milliarder fra udviklingsbistanden til at finansiere hjælp til ukrainske flygtninge i Danmark.

Der er ingen tvivl om, at Danmark skal gå forrest og tage imod de ukrainere, der har været tvunget til at flygte fra den forfærdelige situation i deres hjemland. Men det er forkert at tage pengene fra verdens fattigste, når der opstår uforudsete udgifter. Vi har råd til at hjælpe begge steder.

Vi har råd til at hjælpe begge steder

Skriv under på, at det danske folketing skal holde udviklingsbistanden fri fra besparelser– også når der kommer uforudsete udgifter. Når vi får 10.000 underskrifter, overrækker vi dem til regeringen.

Ofte stillede spørgsmål

Oxfam Danmark vil gerne kunne inddrage dig i vores arbejde for en mere lige og retfærdig verden.

Det er vigtigt, at vi er så mange mennesker som muligt, der står sammen. Derfor vil vi gerne kunne sende mails, sms'er og ringe, da vi har brug for din opbakning og støtte via underskriftindsamlinger, deltagelse i events, frivilligt arbejde, gennem donationer og som fast støtte.

Du er altid velkommen til at takke nej, ligesom du naturligvis kan frabede dig at blive kontaktet. Har man frabedt sig det, sørger vi for, at man ikke bliver kontaktet, uanset hvor mange underskriftindsamlinger man bakker op om. Du kan frabede dig dette ved at skrive til os på medlemsservice@oxfam.dk - og henvise til vores persondatapolitik.