Lærerens Dag 2022

laererens-dag-den-classenske-legatskole-foto-stine-riis-ebbesen8-685x453px-1671698854.jpg
Foto: Stine Riis Ebbesen

“Hvis I vil gøre en forskel, så bliv lærer,” sagde børne- og undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil, sagde til eleverne på den Classenske Legatskole, hvor vi sammen med Danmarks Lærerforening fejrede lærernes vigtige arbejde i Danmark og hele verden på Lærerens Dag. Ministeren fortalte også om en lærer fra sin egen skoletid. ”Claus sagde altid til os: Husk nu, venskab er vigtigere end fodbold.” Med det mente han, at de ikke kun skulle dele hold i frikvarteret efter, hvem der var gode til fodbold, men at fællesskabet var vigtigere end hvem der vandt.

Ministeren og eleverne i 4.-9. klasse råbte sammen et trefoldigt hurra for lærerne og hyldede dem med ”suset fra Kalveboderne” som ministeren kaldte det.

Forpersonen for Danmarks Lærerforening, Gordon Ørskov Madsen, bakkede op om ministerens pointer om hvor vigtigt fællesskab blandt eleverne er. Han sagde, at lærerne står med den vigtigste opgave i vores samfund: at sørge for at elever har det godt, bliver nysgerrige og har lyst til at lære noget hver dag.

Det er dem, vi også skal have med og tænke på sådan en dag som i dag. Så deres lærere kan hjælpe dem til en bedre fremtiden.
Lars Koch
Generalsekretær, Oxfam Danmark

Lars Koch fortalte eleverne om, hvor vigtigt det er med dygtige lærere i hele verden, fordi alle børn har ret til at lære både fag og fællesskab. Han bad eleverne lukke øjnene og forestille sig Bolivia, hvor Liseth fra dette års LæseRaket bor. Hendes lærer Paola kæmper hver dag for bedre muligheder for børnene. Her har mange ikke fået undervisning under corona-nedlukningerne, og skolen mangler helt basale ting som undervisningsmaterialer.

Lad os hver dag værdsætte lærernes vigtige arbejde.

Hvis du vil læse mere: