Forside / Vær med / Skriv under / Beskat de rigeste i Europa

Skriv under: Beskat de rigeste i Europa

Vi skal have en europæisk formueskat, som kan finansiere en retfærdig og bæredygtig omstilling. De rigeste og største forurenere må tage ansvar.

Vil du være én af de 10.000 danskere, som støtter og underskriver EUs borgerforslag om beskatning af ekstrem rigdom? Det er en af vores bedste chancer for at få de rigeste og største forurenere i EU til at tage ansvar for vores brændende planet! 

eu-borgerforslag_taxtherich.JPG
Skriv under på EU-Kommisionens hjemmeside
Med en skat på ekstrem rigdom vil vi kunne skabe bedre velfærd og bæredygtige klimaløsninger for alle. Vi må simpelthen ikke spilde denne mulighed. Det tager kun 30 sekunder at skrive under.
Støt vores EU-borgerforslag

Lige nu ejer den rigeste 1 procent næsten halvdelen af verdens rigdom. Men denne 1 procent producerer også langt mere CO2 end alle andre.

Men fremtiden skal være for alle – ikke kun de 1 procent.

I flere og flere lande betaler de super-rige lavere skatter end den almindelige borger, og hver gang der skabes mere rigdom, sætter de rigeste sig på størstedelen af den.

Hvorfor er det så helt urimeligt? Fordi det ikke behøver at være sådan. I stedet for at prioritere penge og profit bør vi investere i mennesker og vores planet.

Kræv, at de super-rige tager ansvar ved at underskrive vores EU borgerforslag.

Med en skat på ekstrem rigdom vil vi kunne skabe bedre velfærd og bæredygtige klimaløsninger for alle. Vi må simpelthen ikke spilde denne mulighed.

Vi har stillet EU-borgerforslaget i samarbejde med blandt andre den anerkendte økonom Thomas Piketty for at mobilisere borgere over hele Europa. Læs mere om kampagnen her.

Fakta

  • 73 procent af Europæerne ønsker, at EU skal gøre mere ved ulighed, og 67 procent mener, det er vigtigt, at de rige beskattes mere for at støtte de fattigste (Special Eurobarometer 529, 2023).
  • En formueskat på EU’s multimillionærer og milliardærer kan give mere en 2.000 milliarder kroner i skatteindtægter hvert år.
  • De rigeste 1 procent i EU modtog i 2020 og 2021 44 procent af al ny formue, der blev skabt – 4,5 gange mere, end 90 procent af europæerne modtog.

Kom med til valgdebat på Christiansborg

Er du interesseret i at høre mere om kandidaterne til Europa-Parlamentets holdning til beskatning af ekstrem rigdom, så tilmeld dig vores valgdebat på Christiansborg den 17. maj kl. 8:30 - 12:00.

Læs mere og tilmeld dig.