Sultkrise i Sahel

Verden er på vej mod den værste sultkrise i 40 år. Sahelregionen i Vestafrika er særligt hårdt ramt, hvor 27,3 millioner mennesker lige nu har brug for hjælp til at dække deres basale fødevarebehov.

aguiratou-ouedraogo-is-a-farmer.-she-is-39-years-old,-mother-of-7-children..jpg
Aguiratou Ouedraogo er farmer. Hun er 39 år, mor til 7 børn. Hun henter vand fra en brønd for at vande sine gartnerafgrøder med hjælp fra en kvindelig landmand, som hun deler landbrugsarealet med.
Foto : Samuel Turpin

I 2022 - sammenlignet med 2017 - er dette er en stigning på 154 %. Fødevarekrisen skyldes flere faktorer såsom konflikt og ustabilitet, klimaforandringer, stigende priser på fødevarer som følge af krigen i Ukraine samt de økonomiske eftervirkninger fra covid-19 pandemien. På grund af manglende regn er produktionen af fødevarer i 2022 faldet med:

  • 39% i Niger

  • 15% i Mali

  • 10% i Burkina Faso

Manglen på fødevarer har tvunget hundredtusinder i Sahel-regionen til at flytte, hvilket sætter lokalbefolkningen tilflytterområderne under pres og skaber konflikter om adgangen de sparsomme ressourcer. For at overleve, sælger mange familier deres kvæg, hvilket sætter fremtidig fødevareproduktion i farer. Der er også forøget risiko for tidlige børneægteskaber og seksuelle overgreb på grund af den desperate situation.

Oxfam er til stede i:

...og leverer nødhjælp i form af mad og ernæring til de mest udsatte. Samtidig arbejder Oxfam langsigtet med at skabe indkomstgenerende aktiviteter, forbedre adgangen til rent vand og øge beskyttelsen af udsatte grupper, som vi ved er særligt sårbare for overgreb når der er mangel på mad i samfundet. Samtidig arbejder vi i Oxfam indgående for at gøre relevante myndigheder og regeringer opmærksomme på den forestående sultkrise og dets konsekvenser for befolkningen, samt hvordan man kan forebygge sådanne sultkriser i fremtiden.

Støt vores nødhjælpsarbejde

Hver donation til Oxfam Danmark er et konkret bevis på, at du er en del af kampen for en mere retfærdig verden. Som støttemedlem donerer du et fast beløb hver måned – du bestemmer selv, hvor meget.

Hvordan vil du støtte?
Vælg beløb
Valgfrit beløb